Home Nieuws PSV ‘akkoord’ met transfervrije status en slaat opnieuw bod af op Walter...

PSV ‘akkoord’ met transfervrije status en slaat opnieuw bod af op Walter Benítez, die zwak is met strafschoppen

18461
0

Walter Benítez kan nog altijd een transfer maken deze zomer. De Argentijnse doelman staat in de nadrukkelijke belangstelling van Atlético Madrid.

De Spaanse club uit Madrid ondernam al diverse pogingen de Argentijnse doelman, die in Almelo weer niet echt een sterke indruk wist te maken, over te nemen maar PSV houdt voet bij stuk. Of beter gezegd, de Madrilenen bieden niet genoeg. PSV lijkt daarnaast te accepteren dat de doelman aan het einde van dit seizoen transfervrij is en de clubs dan voor het uitkiezen heeft.

Kort gezegd is Walter Benítez een stabiel presterende doelman, die wekelijks slippertjes maakt of kan maken. Bij Walter Benítez heeft de gemiddelde PSV-fan het gevoel dat er ieder moment een tegendoelpunt kan vallen. Walter Benítez treedt evenzo vaak ook reddend op en redt hij de zaak voor PSV maar toch beklijft je het gevoel dat het allemaal nog maar net voldoende is wat de goalie laat zien. Oftewel, een magere zes.

Atlético ziet in ieder geval wel toekomst in de Argentijn maar niet tegen elke prijs. Sterker nog, tegen een minimale prijs. ‘De Spanjaarden klopten van de week nog een keer aan om de doelman te kunnen overnemen, maar vergeefs. PSV is niet van plan hem te laten gaan en vindt het prima als hij zijn contract uitdient. Benitez is twee jaar geleden ook transfervrij gekomen. Atlético wil volgens de laatste berichten ook maar pakweg drie à vier miljoen euro betalen en dat is zeker geen bedrag dat PSV maar enigszins aan het twijfelen brengt’, aldus de Eindhovense krant over de doelman uit Argentinië.

Walter Benítez en strafschoppen. Dat blijkt in ieder geval geen beste combinatie te zijn. Een keeper houdt gemiddeld vijftien procent van de tegen hem genomen strafschoppen tegen. Walter Benitez is wat dat betreft een matige doelman, die een Drommel een beter presterende concurrent kent. De Argentijn kreeg in zijn gehele professionele loopbaan 47 strafschoppen tegen, inclusief de pingel in Almelo. Slechts zes strafschoppen keerde de Argentijn. Dit komt procentueel precies uit op 12 procent. Tweede keeper Joël Drommel zit ruim boven. Van de 25 strafschoppen die hij tegen zich kreeg, pakte hij er vijf, wat neerkomt op 20%.

De laatste keer dat PSV een strafschoppenserie moest nemen, was tegen Feyenoord in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. In de reguliere speeltijd zat Walter Benítez twee keer in de juiste hoek maar bleken de strafschoppen van Santiago Giménez onhoudbaar te zijn. In de serie strafschoppen na afloop dook onze keeper vier de andere kant op, zoals ook tegen Heracles het geval was. Walter Benítez wekt helaas geen moment het gevoel een stafschop te gaan keren.

De laatste keer dat PSV tijdens een Europees toernooi strafschoppen diende te nemen was toevallig genoeg ook de laatste keer dat PSV in de achtste finale van de Champions League stond. Atlético Madrid werd toen de winnaar nadat Luciano Narsingh op de lat schoot. Keeper Jeroen Zoet slaagde er toen trouwens niet in om één van de acht strafschoppen te stoppen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in