Home Nieuws De Telegraaf: PSV pakt door voor Adamo Nagalo | ‘Best presterende verdediger...

De Telegraaf: PSV pakt door voor Adamo Nagalo | ‘Best presterende verdediger in Superligaen’

25261
0

Valentijn Driessen kondigde het vrijdagavond al aan. In de Kick Off Podcast van De Telegraaf meldde de journalist tussen de regels door al dat PSV Van den Berg beter los kan laten.

‘Die komt niet’, wist Driessen te verkondigen, om vervolgens meteen te wijzen naar Adamo Nagalo. Nagolo speelt voor de Deense club FC Nordsjaelland en geldt als sterke, snelle en talentvolle verdediger, die er meerdere clubs in Europa goed op staat. De komst van Sepp van den Berg is nog steeds geenszins van de baan maar de club kijkt duidelijk wel verder welke spelers als alternatief gelden voor de enorm dure Sepp van den Berg, die na een jaar Bundesliga op dit moment al geen deel meer uitmaakt van de selectie van Arne Slot.

De Telegraaf heeft wat dat betreft nieuws te melden. Net als afgelopen vrijdag meldt de krant dat PSV op korte termijn wil doorpakken voor Nagalo, een 21-jarige verdediger van FC Nordsjaelland. Net als bij Van den Berg is de concurrentie groot. Voor de backposities circuleren verder nog de namen van Robin Gosens, Patrick van Aanholt en Kenny Tete maar wat Nagalo betreft ziet PSV toekomst in diens kwaliteiten.

Vorig seizoen kwam Nagalo veertig duels in actie namens Nordsjaelland. De rechtspoot was daarin goed voor één doelpunt en twee assists. Nagalo zette in november 2023 zijn handtekening onder een nieuw contract bij Nordsjaelland. Tot medio 2027 ligt hij vast bij Nordsjaelland, dat hem in de zomer van 2020 transfervrij overnam van het Ghanese Right to Dream.

De vijftienvoudig international van Burkina Faso staat ook in de belangstelling van Southampton, RC Lens en Lille. Het is vooralsnog niet bekend wat Nordsjaelland verlangt qua transfersom voor Nagalo maar naar verluidt zou de Deense club een som van vijf miljoen euro vragen voor de jonge verdediger.

Adamo Nagalo was afgelopen seizoen de best presterende verdediger in de Superligaen en kon uitstekende statistieken overleggen. ‘Met name op het gebied van passing maakte Nagalo het verschil bij zijn ploeg. De mandekker verstuurde gemiddeld genomen 88,8 passes per wedstrijd, waarvan 86,7 als opbouwend werden omschreven’, wijzen statistieken gepubliceerd door Footballtransfers.com uit.

Het medium adviseert PSV meteen om niet te hoog van de toren te blazen inzake Nagalo. Men denkt bij Footballtransfers dat Nagalo niet direct aanspraak zal maken op een vaste basisplaats in de ploeg van Peter Bosz.

‘De verdediger beschikt over een Skill van 59,7, waarmee hij ver achterloopt op zijn mogelijke concurrenten in Eindhoven. Conclusie is dan ook dat Nagalo niet de verdediger is die PSV op dit moment verder gaat brengen. Gezien zijn Potential is de mandekker uit Burkina Faso een talent om in de gaten te houden, maar niet de man die PSV in de Champions League verder gaat brengen’, luidt de conclusie van het kritische Footballtransfers over Nagalo, waar PSV volgens De Telegraaf de pijlen op gericht heeft.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in