Home Nieuws PSV hoopt op ‘handreiking’ Liverpool, geruchten over medische keuring Van den Berg...

PSV hoopt op ‘handreiking’ Liverpool, geruchten over medische keuring Van den Berg nemen toe

28136
0

De naam van Sepp van den Berg zingt rond in Eindhoven, nog altijd en onverminderd.

Hoe groot is de kans dat het alsnog tot een transfer zal gaan komen komende dagen of weken? Die kans is groot, gezien het rumoer en de geruchten rond de verdediger die zo gewenst is in de selectie van Peter Bosz.

PSV hoopt zich nog altijd te kunnen versterken met Sepp van den Berg, weet ook het Eindhovens Dagblad ondertussen te melden. De mededeling dat PSV zou gaan doorschakelen diende anderhalve week geleden niet zo heel serieus genomen te worden want PSV werkt op de achtergrond nog altijd hard aan de komt van de Zwollenaar.

Daar is volgens de Eindhovense krant wel een handreiking van Liverpool voor nodig. Officieel heeft PSV laten weten dat het doorschakelt maar er is nog altijd contact tussen beide clubs, laten bronnen tegenover PSV Inside weten. Arne Slot lijkt niet het achterste van zijn tong te laten zien als het over Sepp van den Berg en zijn toekomst bij Liverpool gaat. De verdediger uit Zwolle lijkt het na vijf jaar Liverpool nog steeds niet te lukken basisspeler te worden en dus heeft Van den Berg het wel gehad inmiddels. De inmiddels veel besproken verdediger wil dolgraag naar PSV maar weet in zijn werkgever een echte sta-in-de-weg te vinden middels een zeer hoge en onrealistische transfersom. De leiding van de club uit Liverpool weet op haar beurt immers maar al te goed dat de selectie van Bosz dringen behoefte heeft aan versterking maar weet ook dat PSV geld te besteden heeft.

En dus begeven we ons wat het dossier van Sepp van den Berg betreft langzaam richting einde augustus alvorens er echt duidelijk zal gaan ontstaan. Van den Berg werd door technisch directeur Earnest Stewart lange tijd gezien als een ideale kandidaat voor de opvolging van Ramalho maar weigert ongelimiteerde transfersommen uit te geven. PSV hikt echter aan tegen de forse vraagprijs die Liverpool hanteert voor de 22-jarige Nederlander. De houding van Liverpool blijft star hierin, waardoor PSV heeft laten weten door te schakelen.

Die soep dient echter niet zo heet te worden gegeten als deze wordt opgediend want de signalen vanuit Liverpool zijn best gunstig te noemen. Zo kreeg Van den Berg na terugkeer uit de Verenigde Staten al geen speeltijd meer toebedeeld en zat hij voor de eerste competitiewedstrijd al niet meer bij de wedstrijdselectie van de ploeg van Arne Slot. Een teken aan de wand? Waarschijnlijk wel maar met nog twee weken tot 1 september kan het zeker nog alle kanten op.

Toch is er in Eindhoven nog altijd hoop op de komst van Van den Berg. Er zal een moment volgen dat Liverpool wel water bij de wijn zal moeten gaan doen inzake Van den Berg, die geen rol onder Slot zal gaan spelen. Een ontevreden speler zonder perspectief is ook voor Liverpool geen goede zaak.

“Dat betekent niet dat er iets is veranderd in zijn situatie in Engeland”, aldus Rik Elfrink namens het Eindhovens Dagblad. “Er zal een handreiking van Liverpool aan te pas moeten komen om schot in de zaak te krijgen”, klinkt het enerzijds waar ons als redactie anderszijds al meerdere dagen berichten bereiken dat Sepp van den Berg ‘klaarstaat’ voor de medische keuring in Eindhoven. Bronnen melden tegenover PSV Inside dat Van den Berg spoedig medisch gekeurd zal worden, zoals dat overigens ook zou gelden voor Milan van Ewijk.

Van den Berg maakte in de zomer van 2019 de overstap naar Liverpool, waar hij momenteel een contract heeft tot medio 2026. De 22-jarige verdediger, die achtmaal in actie kwam voor Jong Oranje, wist nog niet definitief door te breken Liverpool. De afgelopen seizoen werd hij verhuurd aan Preston North End, Schalke 04 en FSV Mainz. Van den Berg speelde enkel en alleen afgelopen seizoen een volledig seizoen op het hoogste niveau. Bij de andere genoemde clubs speelde de verdediger slechts een marginale rol.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in