Home Nieuws Een week vol onrust lijkt aanstaande na standpunt Boscagli, die vertrekwens loslaat...

Een week vol onrust lijkt aanstaande na standpunt Boscagli, die vertrekwens loslaat en vertrekeis uit

6057
0

Zowel PSV als Olivier Boscagli en zijn management zetten de hakken in het zand na het opmerkelijke standpunt van de altijd zo welwillende Fransman.

Zoals we afgelopen week al wisten te melden, is het vrij opmerkelijk te noemen dat twee spelers die toevallig ‘op camera’ bespraken of hun club PSV nu werk of ‘my life’ betekende, beiden kost wat kost de club willen verlaten.

Toch is die situatie harde realiteit geworden, waar Earnie Stewart mee te dealen. Wellicht heeft het ‘kamp Boscagli’ voor stevige uitspraken gekozen na de woorden van algemeen directeur Marcel Brands dat PSV Boscagli zeker niet wenst te verkopen. Er lijkt echter geen andere mogelijkheid te zijn gezien de bijgestelde wens van de Fransman, die PSV kost wat kost wenst te verlaten.

Althans, dat kunnen we opmaken uit de berichtgeving van het Eindhovens Dagblad over de wensen van de Franse verdediger, die zich naar eigen zeggen als een vis in het water voelde bij PSV. Een vertrek was geen must maar als de juiste club zich meldt zou de familie Boscagli er wel voor openstaan PSV te verlaten. Die insteek is drastisch anders geworden nadat het marginale Brighton & Hove Albion de hakken in het zand zet voor Boscagli, die zelf ook de hakken in het zand zet.

Er lijkt voor Olivier Boscagli ‘geen weg terug’ bij PSV, zo schrijft het Eindhovens Dagblad maandagavond. De verdediger heeft intern meermaals laten weten dat hij per se wil vertrekken. “Er is geen vertrekwens, maar een vertrekeis”, schrijft verslaggever Rik Elfrink namens de Eindhovense krant en dat is nogal een standpunt dat de Fransman in weet te nemen.

PSV zet in ieder geval ook zeer terecht de hakken in het zand want Boscagli heeft van de directie te horen gekregen dat hij nu nog niet kan vertrekken, omdat PSV eerst wil werken aan het aantrekken van een vervanger. Bovendien wil de club meer geld van Brighton & Hove Albion want het tweede bod van Brighton, dat acht tot tien miljoen euro zou bedragen, wordt door de club terecht als veel te laag ingeschat. PSV zou inzetten op een bedrag van minstens twintig miljoen euro. Daar kan van alles van worden gevonden en het feit dat het contract van Boscagli nog altijd niet is verlengd mag ook van alles van worden gevonden maar een zelfde centrale verdediger met deze specifieke kwaliteiten aantrekken richting einde augustus is geen eenvoudige zaak.

Volgens het Eindhovens Dagblad loopt PSV het risico dat Boscagli ongemotiveerd raakt, als hij bij PSV blijft. “Boscagli geldt als zeer aimabel en wordt door elke steward, medespeler, staflid, directeur of ander personeelslid bij PSV ontzettend gerespecteerd. Maar de Monegask is ook een trotse man, die naar verluidt vindt dat PSV onredelijk is als de club hem de transfer niet gunt”, zo schrijft de Eindhovense krant.

Boscagli wil op een ‘nette manier’ afscheid nemen van PSV. Hij zint op een overstap naar de Premier League, waar hij zich wil meten met de beste spelers ter wereld. “PSV heeft een levensgroot probleem te managen en moet een nieuw bataljon verdedigers invliegen als Boscagli echt niet meer van mening verandert en per se weg wil”, aldus Elfrink over de situatie rond de Fransman, die waarschijnlijk tot aan het moment dat PSV en Brighton & Hove Albion elkaar gaan vinden over een transfersom van zo’n 16 tot 18 miljoen euro veel onrust zal gaan veroorzaken.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in