Home Nieuws 28,5 miljoen euro (!) winst | Arne Slot over mislukte PSV-transfer Sepp...

28,5 miljoen euro (!) winst | Arne Slot over mislukte PSV-transfer Sepp van den Berg: ‘Iedereen blij’

14935
0

De doorgaans zeer sympathieke Arne Slot heeft zich vrijdagmiddag uitgesproken over de uitgaande transfer van Sepp van den Berg naar een andere Premier League-club.

De bijna perfecte communicator Slot zag Van den Berg niet naar PSV getransfereerd worden voor 15 miljoene euro plus bonussen maar naar Premier League-club Brentford voor ruim het dubbele. Liverpool heeft een enorme financiële slag geslagen en een miljoen of 32 winst gemaakt op een 22-jarige onervaren centrumverdediger uit Zwolle.

Van den Berg sprak gedurende een langere periode vele malen met PSV, met Peter Bosz en met Earnie Stewart over een transfer naar PSV maar het mocht niet baten. Daarmee is niet gezegd dat Van den Berg meteen een voorname rol gaat pakken bij Brentford want voor hetzelfde geld wordt Van den Berg tot aan de winterstop geen tot weinig minuten gegund waardoor een nieuwe verhuurperiode in december mogelijk weer in beeld komt. Tegen die tijd zou PSV zomaar weer opnieuw geïnteresseerd kunnen zijn in de diensten van Sepp van den Berg, zoals de club al drie zomers op rij geïnteresseerd is de Zwollenaar.

Van den Berg vetrok in 2019 voor 1,5 miljoen euro van Zwolle naar Liverpool en wordt nu voor 30 miljoen euro zonder bonussen verkocht aan Brentford, dat zonder problemen en zonder morren de portemonnee trekt. Het Liverpool van Arne Slot treft dit weekend de nieuwe club van Sepp van den Berg in de Premier League. Slot werkt met zijn Liverpool FC toe naar de competitiewedstrijd tegen Brentford. De trainer vindt wel iets van de miljoenendeal.

“Sepp van den Berg en Fabio Carvalho zijn vertrokken omdat ze vorig seizoen veel speelden en verder wilden met speeltijd”, legt de hoofdtrainer uit op de persconferentie van Liverpool FC. “Er is zoveel concurrentie hier dat ze niet elke minuut zouden spelen. Een goede deal voor ons, Brentford en de spelers. Iedereen is blij, tenzij ze het zondag te goed doen”, aldus Slot, die uiteraard zonder opzet ‘vergeet’ dat de PSV-gemeenschap verre van blij is met de uitkomst van deze miljoenentransfer.

Echter biedt het ook weer kansen voor anderen en wellicht nog betere spelers, die er wellicht ook meteen kunnen staan voor PSV. De club is op dit moment met meerdere spelers en clubs in onderhandeling om defensieve versterkingen aan te trekken.

“Als jonge spelers zich willen ontwikkelen, moeten ze spelen. Deze club zal altijd jonge spelers laten doorstromen. Jonge spelers moeten soms verhuizen als Van Dijk op jouw positie staat of Mo Salah. Als ze ergens willen spelen en niet blij zijn met vijf of zes minuten in de Premier League, dan moet je ze ergens anders laten ontwikkelen”, aldus Arne Slot over PSV’s zomertarget.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in