Home Nieuws ESPN-analist verbaasd over ’20 miljoen’: ‘Zijn jullie wel goed met je 20...

ESPN-analist verbaasd over ’20 miljoen’: ‘Zijn jullie wel goed met je 20 miljoen?’

11101
0

De berichtgevingen over Jerdy Schouten inzake interesse van kapitaalkrachtige clubs zijn deze zomer beperkt gebleven tot feitelijk alleen Paris Saint-Germain.

De Parijse club zou links en rechts geïnformeerd hebben naar Jerdy Schouten maar meer dan informeel lijkt het niet geweest te zijn. Er werd nog wel gewezen naar andere eventuele kandidaten maar Schouten is deze zomer dermate duur dat slechts Manchester City, Liverpool, Arsenal en Real Madrid de som voor Schouten kunnen ophoesten.

De absurd hoge transfersom voor waterdrager Teun Koopmeiners daargelaten want Juventus blijkt ondanks alle schulden toch nog dermate idiote bedragen te kunnen uitgeven, dat Atalanta Bergamo tot begin deze week in ieder geval voet bij stuk hield. Juventus zette duidelijk letterlijk en figuurlijk alles in op Koopmeiners, die toch echt de mindere van Jerdy Schouten te noemen is. Koopmeiners speelde op een iets hoger niveau dan Schouten in zijn Serie A-jaren maar dat terzijde.

PSV zag recent een bod van Napoli van twintig miljoen op Jerdy Schouten binnenkomen. Al maanden ligt de vraagprijs van de middenvelder op meer dan het dubbele maar de Serie A club dacht het toch te kunnen proberen. Dit tot grote verbazing van bijvoorbeeld Hans Kraay Junior, die zijn visie op het geheel rond Schouten geeft.

“Ik zat op de bank, toen mijn vrouw Sofie vroeg: ‘Hans, wat is dat voor cynisch lachje?’ Ik zei: Nou, ik lees nu Breaking News in La Gazzetta Dello Sport! Napoli heeft 20 tot 25 miljoen euro over voor Jerdy Schouten!’”, zegt een lachende Kraay in gesprek met Voetbal International.

Hans Kraay jr. zou graag willen weten hoe Stewart de telefoon op zou nemen. “Omdat ik me dan zit af te vragen hoe Earnest Stewart reageert. Zou hij netjes en beleefd de telefoon opnemen, of gewoon zeggen, wat ik zou doen: Hé, Napoli, wil je wegwezen met deze hondenfooi. We praten over de verademing in de Eredivisie en de revelatie van het EK. Zijn jullie wel goed, met je twintig miljoen? Als je vijftig miljoen op tafel legt, horen we het wel, hè. Fijne dag verder. Ciao”.

Joey Veerman lijkt in ieder geval te blijven, weet Kraay. “Daar was Joey heel helder over, hè. Ik vroeg ’m hoe het met hem zat, nu iedereen bij PSV weg wil, of in de belangstelling staat. ‘Hans’, zei hij, ‘ik ben door niemand benaderd en ik acht de kans dat het nog gebeurt, op nul procent. Dus verder geen nieuws'”, aldus Kraay in zijn visie op Jerdy Schouten en Joey Veerman.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in