Home Nieuws Ziggo heeft het zwaar te verduren in Eindhoven maar reageert fel

Ziggo heeft het zwaar te verduren in Eindhoven maar reageert fel

3079
0

Ziggo zorgde afgelopen dagen voor enige ophef in Eindhoven én op sociale media.

Ziggo liet de afgelopen dagen een meters hoog en tientallen meters breed spandoek ophangen tegen de gevel van het Beursgebouw in Eindhoven. Het bedrijf dacht daarmee reclame te kunnen maken voor het Europees voetbal op de eigen zender. Maar het doek zorgt al dagen voor ophef op social media.

Woensdagochtend werd een reclamedoek aan het Beursgebouw beklad, waarop supporters en logo’s van verschillende clubs te zien zijn. De logo’s van AZ, Feyenoord en Ajax zijn met rode verf bedekt. De foto van het bekladde doek veroorzaakte ophef op het sociale platform X, waar PSV-supporters hun onvrede uitten over de aanwezigheid van concurrerende clubs in hun stad. Ziggo, die de campagne ook in andere steden toont, benadrukt dat de actie bedoeld is om de verbondenheid tussen Nederlandse clubs te bevorderen.

“Wij zijn fan van het voetbal en trots op de Nederlandse clubs die in Europees verband spelen”, aldus een woordvoerder van Ziggo tegenover het Eindhovens Dagblad. “We wilden met deze campagne vooral oproepen tot verbroedering en verbinding uitstralen. Heel jammer dat dit nu gebeurt.”

Of Ziggo aangifte zal doen van vandalisme, is nog onduidelijk. De politie heeft aangegeven dat dergelijke bekladdingen onder vernieling vallen, maar op sociale media vraagt men zich af of dit prioriteit verdient. Ziggo hoopt dat de aandacht voor hun reclamecampagne de kijkers niet afschrikt van hun UEFA-uitzendingen, die exclusief via Ziggo Sport te volgen zijn.

De PSV-supporter die beelden van de bekladding plaatste op X heeft zijn account verwijderd na alle ophef en de tweets van de politie Noord-Brabant en Ziggo Webcare. Hij schreef zelf bij de beelden: “Alsjeblieft Ziggo, zo doen wij dat in Eindhoven.” Naast de logo’s van PSV, AZ, Feyenoord en Ajax stond ook een FC Barcelona-shirt op de afbeelding, maar die werd niet beklad.

Opvallend genoeg gebruikt Ziggo Sport, dat dus alle Europese duels uitzend, geen afbeelding van FC Twente, dat ook actief is in Europa. Wel reageerde de zender via sociale media fel en scherp op het geheel.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in