Home Nieuws Olivier Boscagli roert zich en snapt niets van houding PSV

Olivier Boscagli roert zich en snapt niets van houding PSV

9480
0

Onrechtvaardig. Die woorden gebruikt het kamp Boscagli, dat in haar gedachten al lang en breed afscheid heeft genomen van PSV en Eindhoven.

Is dat opmerkelijk? Jazeker wel want tot voor kort beschouwde Boscagli zichzelf als echte PSV’er die niet per se weg hoefde. Daarin is hij radicaal anders gaan denken tot aan het onrechtvaardige toe. Althans, de Fransman vindt het onrechtvaardig hoe hij is behandeld. Die conclusie is best verregaand maar wordt vaak ingefluisterd door een zaakwaarnemer, die met allemaal juridische termen op de proppen komt in combinatie met een riant contractvoorstel van een andere club.

De situatie is vrij simpel geworden. Voor PSV is het te laat nog een gelijkwaardige vervanger voor Boscagli aan te trekken en dus nam PSV een besluit. Dat besluit luisert naar het niet meer laten vertrekken van de Fransman. Het lijkt er op dat Olivier Boscagli dus gewoon bij PSV blijft.

Brighton & Hove Albion zou woensdag meer dan 10 miljoen hebben geboden. “De entourage achter Boscagli lijkt er nu al niets van te begrijpen, omdat het contract van de PSV’er nog maar negen maanden duurt”, meldt het Eindhovens Dagblad. PSV beseft terdege dat het vele miljoenen misloopt middels de huidige houding maar neemt dit risico gezien de kwaliteiten van Boscagli, die de selectie van Bosz een enorme boost zullen geven richting een nieuwe landstitel.

Voor Boscagli is het een nare situatie maar uitspreken dat het geenszins een straf is om bij PSV te blijven is eigenlijk niet nodig. Je zinnen zetten op een transfer naar de Premier League na een machtig salarisvoorstel te hebben gekregen is niet zo moeilijk. Het is mentaal gezien zeker lastiger om je weer te richten op je huidige club, waar alles al een keer is gewonnen en voorbij is gekomen. Maar Champions League-voetbal, een landstitel continueren in combinatie met het winnen van de KNVB-beker als basisspeler moet voor Boscagli toch voldoende motivatie geven snel de knop om te zetten.

De waardering in Eindhoven is de 26-jarige Boscagli in Brighton nog niet zomaar gegeven. Over een jaar kan Boscagli met het grootste gemak speler van Atlético Madrid, Olympique Marseille, Juventus of Internazionale zijn. Een club als Napoli hoeft komende maanden maar met een tekenbonus op de proppen te komen en Boscagli is het nietige maar vooral saaie Brighton & Hoven ALbion allang vergeten. Genoemde Italiaanse clubs werden de voorbije maanden namelijk allen al eens aan Boscagli gekoppeld.

“De back heeft ook een trotse kant en vindt het onrechtvaardig dat hij niet in de gelegenheid is om de transfer naar Engeland te voltooien”, klinkt het vanuit het Eindhovens Dagblad.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in