Home Columns Transfer Itakura: Clubs die onderhandelingen abrupt afbreken, komen vaak snel weer ’terug’

Transfer Itakura: Clubs die onderhandelingen abrupt afbreken, komen vaak snel weer ’terug’

12071
0

De laatste lezing rond het transferdossier van de gewilde Japanner Ko Itakura luistert naar doorschakelen.

De Duitse club donderdag plotseling voor een andere richting in de onderhandelingen met PSV en dus kon de clubleiding niets anders dan de koers verleggen. Borussia Mönchengladbach stopte volgens het Eindhovens Dagblad abrupt de onderhandelingen met PSV.

Doorschakelen bleek geen probleem te zijn. Waar vele PSV-fans denken dat de club en de scouting onder leiding van Earnie Stewart de lijstjes niet op orde heeft lijkt dit niet zo te zijn. De aandacht werd verlegd naar Denemarken, naar Adamo Nagalo van de Deense club FC Nordsjælland.

Het Eindhovens Dagblad heeft meer informatie over de gang van zaken tussen PSV en de Duitse club. Dagenlange onderhandelingen leken op een deal uit te draaien maar het geheel keerde zich plotseling en uit het niets ten nadele van PSV. ‘De clubs onderhandelden een aantal dagen over een transfersom. Borussia wilde twintig miljoen, PSV bood twaalf en daarna zakten de Duitsers naar achttien. Net op het moment dat PSV een heel eind in die richting leek te gaan en een transfer aanstaande leek, braken de Duitsers donderdagavond plots de onderhandelingen af en gaven ze aan dat ze geen vervanger meer konden halen, meldde de Eindhovense krant over de eerder redelijk soepel verlopende onderhandelingen.

Na Sepp van den Berg opnieuw een grote sof maar zoals gezegd dient er doorgepakt te worden. En zo geschiedde want de pijlen zijn inmiddels gericht op Denemarken. Die onderhandelingen lijken overigens succesvol te worden afgerond de komende dagen. De Deense club zit niet zo hoog in de boom voor haar verdediger, die zelf dolgraag naar PSV wil en klaarstaat om de medische keuring in te gaan.

Terug naar Duitsland, terug naar Borussia Mönchengladbach, waar de directie van de Bundesligaclub plotseling van koers wist te wijzigen, nadat het enkele uren daarvoor in onderhandeling bleek te zijn met FC Kopenhagen voor de vervanging van Ko Itakura. Het abrupte in het staken van de onderhandelingen tussen PSV en Borussia Mönchengladbach mag opmerkelijk genoemd worden. Dit soort handelingen duiden vaak op onenigheden in het management, mogelijk tussen verschillende directieleden over de te volgen koers.

Een club als Borussia Mönchengladbach wordt normaal gesproken niet meer geacht op haar schreden terug te keren maar in dit geval, door toch ook de voor Borussia Mönchengladbach buitensporig hoge transfersommen, kunnen we een ’terugkeer’ richting PSV inzake Itakura op de Duitse Deadlineday toch ook niet helemaal uitsluiten. Borussia Mönchengladbach nam eerder immers ook al wisselende standpunten in. Dat zou de chaos overigens welhaast helemaal compleet maken, voor inmiddels meerdere directies.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in