Home Nieuws PSV zet vol in op verlengen met Boscagli, Schouten, Veerman en Bakayoko...

PSV zet vol in op verlengen met Boscagli, Schouten, Veerman en Bakayoko | Laatste fase PSV voor Boscagli én Schouten aangevangen

6161
1

Ondanks het niet binnenhalen van Sepp van den Berg en in een later stadium Ko Itakura heeft de club feitelijk wel degelijk een grote slag geslagen afgelopen weken en maanden.

De directie mag er dan niet in geslaagd zijn Sepp van den Berg en/of Ko Itakura binnen te halen, echter wist het wel zes basisspelers plus Luuk de Jong en Guus Til voor de selectie te behouden. Het geraamte van de succesploeg van 2023-2024 blijft in tact, naast het feit dat de aanvallers met het nodige scorende vermogen te weten De Jong en Til, niet vertrokken zijn.

Ook het aanblijven van Jerdy Schouten is van groot belang geweest. ‘PSV gaat ook Schouten aan boord houden’, schreef PSV-watcher Rik Elfrink vrijdag uren voor het sluiten van de markt. ‘De club wilde hem per se nog een jaar in het Philips Stadion aan het werk zien’, klinkt het.

Na een sterk eerste seizoen bij PSV en een goed EK met het Nederlands elftal lag Jerdy Schouten uitstekend in de markt. Eerder kwam naar buiten dat er volop werd getrokken aan Schouten maar de waarheid gebiedt te zeggen dat Schouten voor slechts een paar clubs betaalbaar is. Over een jaar zal die situatie zich drastisch gewijzigd zijn, zo is de verwachting. PSV bleek enkel bereid te onderhandelen bij een bedrag van ongeveer 45 tot 50 miljoen euro. Geen moment is een vertrek van de topvoetballer naar Parijs of Napels overigens in beeld geweest.

Napoli was eerder van plan om een bedrag van twintig tot maximaal dertig miljoen euro neer te leggen voor Schouten, maar na het horen van de vraagprijs werd er doorgeschakeld naar Scott Mc Tominay van Manchester United. Ook Paris Saint-Germain zag Schouten als potentiële versterking, maar doorpakken is totaal niet aan de orde geweest.

Tot dusver speelde Schouten 43 duels in dienst van PSV, waarin hij goed was voor twee doelpunten en zes assists. De middenvelder bleek een oase van rust en vertrouwen aan de bal te zijn en zijn aanblijven is dan ook een groot winstpunt te noemen.

Het volgende grote winstpunt voor PSV van transferwindow ’24 zit ‘m in het feit dat de club al met Johan Bakayoko, Joey Veerman, Jerdy Schouten en Olivier Boscagli in gesprek is over een langer en verbeterd contract. Dat meldt het Eindhovens Dagblad over de vier absolute sterkhouders. Boscagli zal normaal gesproken zijn contract niet gaan verlengen en op dit moment al denken aan een transfervrij vertrek uit Eindhoven maar de komende maanden is de Franse verdediger in ieder geval PSV’er.


1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in