Home Columns Totaal andere maar toch aanvallende transferstrategie | PSV deze zomer absoluut baas...

Totaal andere maar toch aanvallende transferstrategie | PSV deze zomer absoluut baas in eigen huis

12499
1

Het is voor de meeste PSV-fans na Deadlineday nog een beetje zoeken naar de juiste woorden en naar de juiste analyse van de gang van zaken rond transferwindow 2024.

Enerzijds zagen we spelers als Sepp van den Berg of Ko Itakura niet het Philips Stadion binnenwandelen maar anderzijds zagen we Olivier Boscagli en Jerdy Schouten, twee absolute sterkhouders, niet het Philips Stadion uitwandelen.

Wel bleek de houding van Champions League-club PSV anders te zijn dan andere jaren. PSV is deze zomer de baas in eigen huis gebleken en stelde zich op als de speciaalzaak in plaats van de sobere supermarkt, waar het goedkoop shoppen kan zijn.

PSV hanteerde deze zomer toch ook een zeer aanvallende en tegelijkertijd ook enigszins behouden transferstrategie. De club stelde grenzen aan uit te geven salarissen en transfersommen en dat mag met recht stabiel en verstandig beleid worden genoemd. Transfersommen voor Kenny Tete en Ko Itakura zijn door het huidige PSV best op te brengen maar de hoge salarissen vragen ander beleid en andere keuzes. Hoe en wat gebeurde er allemaal in en rond het Philips Stadion de afgelopen maanden?

Het vastleggen van Tillman en Dest liet al snel een andere en meer aanvallende transferstrategie dan andere jaren zien. Temeer omdat beide spelers als Europese topspelers gezien kunnen worden maar ook als forse investeringen. Zowel Tillman als Dest werden redelijk vroeg in de transferzomer van 2024 vastgelegd.

Na het vastleggen van beide huurlingen van FC Bayern Munchen en FC Barcelona trokken Marcel Brands en Earnie Stewart de lijn door. Meteen werden talentvolle spelers bij Excelsior en FC Utrecht weggehaald om toekomstig succes veilig te stellen. Het betrof wederom een staaltje aanvallend transferbeleid want beide spelers vroegen om een investering van ruim 12,5 miljoen euro. Dat is opgeteld bij de transfersom van Tillman al ruim 25 miljoen euro.

De grootste winst zit ‘m echter in het feit dat vier sterkhouders na Deadlineday voor PSV behouden zijn. Onze Argentijnse nummer één onder de lat, rekenen we helaas niet mee bij deze zogenaamde vier sterkhouders. Maar het behouden van Jerdy Schouten, Joey Veerman, Johan Bakayoko en Olivier Boscagli mag met recht een enorme prestatie worden genoemd maar vooral een opluchting. Inclusief Malik Tillman betreft dit een ‘half elftal’ dat afgelopen seizoen een zeer hoog niveau wist aan te tikken.

Daarnaast zullen er minimaal nog vier spelers gaan tekenen in het Philips Stadion na Deadlineday. Volgens het Eindhovens Dagblad heeft PSV ‘het slot op de poort gegooid’ en vertrekt niemand meer naar een grote competitie.

De verwachting is dat PSV, dat zelf tot aanstaande maandag 23.59 uur heeft om transfers af te ronden, nog vier spelers binnen gaat halen. Rick Karsdorp wordt zaterdag medisch gekeurd, terwijl Adama Nagalo op het punt staat om over te komen van FC Nordsjaelland. Los van deze te verwachten inkomende transfers, worden er nog twee spelers voor Jong PSV aangetrokken.

‘Niet uitgesloten is dat PSV nóg een speler haalt, maar dan moet de komende dagen wel de juiste match ontstaan’, aldus het Eindhovens Dagblad, dat ondermeer wijst naar een boel transfervrije spelers uit bijvoorbeeld de Premier League.


1 REACTIE

  1. Thank you for your sharing. I am worried that I lack creative ideas. It is your article that makes me full of hope. Thank you. But, I have a question, can you help me?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in