Home Nieuws PSV lijkt toch het seizoen in te gaan met enkel Oppegård en...

PSV lijkt toch het seizoen in te gaan met enkel Oppegård en vaak niet fitte Mauro Júnior

3656
0

Een dag voor de wedstrijd tegen Almere City liet Peter Bosz de media weten dat er goed nieuws te melden viel rond Mauro Júnior en Armando Obispo.

Niets ten nadele van Frederik Oppegård, die her en der best onterecht afgebrand wordt, maar de jonge verdediger lijkt de intensiteit van het voetbal van Peter Bosz nog niet helemaal eigen gemaakt te hebben. De kwaliteiten zullen er best zijn maar het wennen aan topvoetbal op het hoogste niveau in combinatie met meerdere wedstrijden per week, is een totaal ander gebeuren dan wekelijks spelen voor Heracles Almelo.

Terug naar Mauro Júnior en Armando Obispo. Mauro Júnior kan het qua technische bagage en wedstrijdervaring op het hoogste niveau zeker wel aan maar zijn fitheid laat hem en PSV te vaak in de steek. Bosz kon vorige week wel melden dat beide verdedigers inclusief Ismael Saibari, op de terugweg waren en weer aan de groepstrainingen begonnen waren. Na het interlandweekend van volgende week zijn beide verdedigers weer beschikbaar. Maar Juventus-uit, Paris Saint-Germain-uit en FC Girona-thuis en Shaktar Donetsk-thuis…Is het voldoende, is het toereikend?

Naar alle waarschijnlijkheid niet. Maar de clubleiding lijkt op dit moment niet een concreet plan te hebben de selectie nog te versterken met een linksback. Owen Wijndal zou de komende dagen best nog weleens in beeld kunnen geraken omdat zijn situatie in Amsterdam uitzichtloos is te noemen en de verdediger redelijk eenvoudig op te halen valt. Ajax wil zijn salaris lozen uit het salarishuis en veel meer opties heeft Wijndal nu ook weer niet na het sluiten van het internationale transferwindow.

Volgens PSV-watchers Marco Timmer van Voetbal International en Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad komt de club alleen in actie als er een absolute meerwaarde te behalen valt. In die zin dat de nieuwe linksbenige verdediger ook centraal uit de voeten moet kunnen maar met Armando Obsipi, Olivier Boscagli, Adamo Nagalo en Ryan Flamingo lijkt het centrum onder alle omstandigheden wel te kunnen worden ingevuld.

Adamo Nagalo is in ieder geval binnen en komt de defensieve gelederen versterken. Met recht een daadwerkelijke verdedigende versterking maar is het genoeg?


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in