Home Nieuws Man of the match Joey Veerman wijst naar andere uitblinker: ‘Verdedigend echt...

Man of the match Joey Veerman wijst naar andere uitblinker: ‘Verdedigend echt heel goed’

4024
0

Joey Veerman speelde zondagmiddag een dusdanige gedegen partij dat hij na afloop een award kreeg. Althans, Veerman werd ‘man of the match’, maar dat had voor hem niet gehoeven.

Veerman wees na afloop namelijk naar een teamgenoot, die inderdaad een prima wedstrijd wist af te leveren. Met het grootste gemak speelde Dams zijn wedstrijd mee en vooral de agressiviteit en duelkracht vielen op. Veerman zag zijn teamgenoot dan ook opvallen en dus wees de middenvelder uit Volendam naar Matteo Dams.

Voor zijn prachtig uitgespeelde doelpunt was het overigens nog wel de vraag of Veerman door kon. De middenvelder kreeg een tik op zijn enkel en moest op het veld worden behandeld. ‘Daar kreeg ik in het begin ook een tikkie op, dit was de tweede’, zei Veerman bij ESPN. ‘Daar moeten we even goed naar kijken, hij is aardig rood slash blauw. Of Oranje in gevaar komt? Dat weet je nooit, maar ik denk het niet.’

Vrijwel meteen na zijn terugkeer binnen de lijnen zorgde Veerman voor een prachtige treffer, die op aangeven van Malik Tillman ontstond. ‘Tijdens de training zeggen we altijd: “Alle verdedigers lopen de vijf meter in en een terugtrekbal is altijd gevaarlijk.” Daar maken we nog veel te weinig gebruik van. Als we het doen, dan krijgen we altijd een grote kans Dat zag je vandaag.’

Over de kwaliteiten van Tillman aan de bal is inmiddels genoeg gezegd. De Amerikaanse international liet zich daarnaast ook verdedigend gelden door meermaals terug te verdedigen op eigen helft en middels slidings op eigen helft ballen weer terug te veroveren. Veerman deelde na afloop dan ook de nodige complimenten uit maar wees ook naar Matteo Dams, die zeer zeker kon bekoren.

‘Hij kan ook heel goed verdedigen, weet precies wat de speler aan de bal gaat doen en heeft ook nog een versnelling in huis. Eindelijk iemand die ziet dat de zestien vrij is. Dat ik Man of the Match ben is leuk, maar ik vond ook Tillman en Matteo Dams heel goed spelen. Vooral Matteo. Verdedigend heel goed en ook aan de bal heel rustig. Hij had het ook verdiend. De volgende keer maar weer, dan’, aldus een complimenteuze Joey Veerman.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in