Home Nieuws Nieuwe gewenste centrale verdediger is officieel PSV’er: ‘Ik kon zelfs nauwelijks slapen’

Nieuwe gewenste centrale verdediger is officieel PSV’er: ‘Ik kon zelfs nauwelijks slapen’

3426
0

Niet Ko Itakura, niet Sepp van den Berg en ook niet Mikayil Faye van FC Barcelona maar Adamo Nagalo is de nieuwe vurig gewenste centrale verdediger.

Zijn transfer is inmiddels afgerond en de verdediger heeft een contract tot medio 2029 getekend in Eindhoven. Nagalo heeft de selectie van Peter Bosz zeker het nodige te bieden. Nagalo is international van Burkina Faso en komt uit de Right to Dream-academie van Nordsjaelland, een befaamde academie in Afrika.

Nagalo is een rechtsbenige centrale verdediger, die in Denemarken ook als rechtsback heeft gespeeld dus eventueel kan Nagalo nog als back-up dienen voor Karsdorp in met name de Champions League. De verdediger is al sinds zondag in Eindhoven en kende de nodige zenuwen afgelopen dagen.

‘Toen PSV voorbij kwam, heb ik geen moment getwijfeld. Ik kon vannacht zelfs nauwelijks slapen omdat ik zoveel zin heb in dit avontuur. Aan de bal ben ik zelfverzekerd en ik kan goed in dienst van het team spelen. Ik wil de beste worden en investeer daarom veel tijd in het terugkijken van beelden en het luisteren naar trainers en medespelers. Van kleins af aan wil ik tegen de beste spelen. Dat kan nu in de Champions League. Dat is van de Conference League een flinke stap, maar als je de beste wilt worden moet je die uitdaging aangaan”, klinkt het.

‘We volgden Adamo al een tijdje en zijn bijzonder gecharmeerd van zijn kwaliteiten’, aldus technisch directeur van PSV Earnest Stewart. ‘Hij is een sterke en snelle centrale verdediger, die comfortabel is aan de bal. Adamo kan zich onder onze technische staf nog verder ontwikkelen.’

De rechtsbenige Nagalo kan onder Bosz meteen aan de bak. Hij mag de concurrentiestrijd aangaan met Ryan Flamingo voor een plaats rechts in het centrum. In 2021 sloot Nagalo aan bij de O19 van FC Nordsjaelland. Daar stootte hij uiteindelijk door tot het eerste elftal. In totaal speelde Adamo Nagalo tot nu toe 92 wedstrijden voor Nordsjælland waarin hij ook drie keer wist te scoren. In onderstaande video de capaciteiten van Nagalo in beeld. De beelden stemmen wel degelijk tot enthousiasme en optimisme.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in