Home Nieuws De teller loopt op | Transfer Steven Bergwijn naar Saudi-Arabië gaat PSV...

De teller loopt op | Transfer Steven Bergwijn naar Saudi-Arabië gaat PSV wéér flinke som opleveren

11267
0

Het noodlijdende Ajax mag maximaal 30% van de inkomsten uit transfers weer herinvesteren in nieuwe spelers.

Die uitleg gaf de Amsterdamse technisch directeur recent aan de eigen achterban. De Amsterdammers hebben simpelweg weinig te besteden maar een verkoop van Steven Bergwijn lijkt aanstaande te zijn en dat brengt wat inkomsten in het laatje. Echter zullen een deel van die inkomsten naar PSV moeten worden overgemaakt. Wat speelt er precies rondom één van de weinige kwaliteitsspelers van de Amsterdammers, die niet of nauwelijks wist te presteren in de Johan Cruijff Arena.

In Amsterdam ziet men Steven Bergwijn niet bepaald als een Ajacied, maar als een PSV’er die zijn carriere in Amsterdam van slechts wat glans wilde voorzien om daarna snel weer over te stappen naar een andere en grotere Europese club. In Eindhoven vinden de meeste fans maar weinig van Bergwijn. In andere woorden uitgedrukt vinden de meeste PSV-fans helemaal niets van Steven Bergwijn, die voor dat deel van de PSV-aanhang eigenlijk niet bestaat.

Ondertussen lijken de wegen van Ajax en Bergwijn te gaan scheiden en dat levert ruimte in het salarishuis van Ajax op. Net als het noodlijdende FC Barcelona trok Ajax een veel te grote broek aan om Steven Bergwijn binnen te halen. Zowel het enorme salaris als de enorme transfersom waren teveel van het goede voor de Amsterdammers, die blufpoker wisten te spelen afgelopen seizoen en feitelijk het spelletje verloren van PSV en in mindere mate van Feyenoord.

PSV zal de aanstaande transfer van Steven Bergwijn naar Al-Ittihad met financiele interesse volgen. PSV zal bijna één miljoen euro van de 22 miljoen die Ajax vloeien gaan ontvangen. Dat meldt clubwatcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad. PSV ontvangt volgens clubwatcher Elfrink ongeveer 825.000 euro als de transfersom inderdaad daarop uitkomt.

In 2011 maakte Bergwijn in de jeugd de overstap van Ajax naar PSV. De aanvaller voor dertig miljoen euro verkocht aan Tottenham Hotspur in de winter van 2020. Twee jaar later haalde Ajax hem voor 31,25 miljoen euro terug naar Nederland. Destijds ontving PSV naar verluidt een solidariteitsvergoeding van 1.171.875 euro. Het ging om 3,75 procent van de transfersom. Nu komt daar opnieuw een kleine miljoen euro bij.

In totaal heeft PSV straks mogelijk dus bijna twee miljoen euro extra verdiend aan de transfers van Steven Bergwijn naar Ajax en de aanstaande transfer naar Al-Ittihad. De aanvaller kwam 149 keer uit voor PSV en scoorde daarin 31 keer. Ook gaf hij 41 assists. Voor Ajax kwam Bergwijn in 83 duels tot 29 goals en twaalf assists.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in