Home Nieuws Details van fors contractaanbod Memphis Depay openbaar, Memphis mogelijk ploeggenoot van Ramalho

Details van fors contractaanbod Memphis Depay openbaar, Memphis mogelijk ploeggenoot van Ramalho

6686
0

De toekomst van Memphis Depay ligt mogelijk in Brazilië. De transfervrije aanvaller lijkt het niet te lukken in Europa een contract af te dwingen en dus lonkt een ver avontuur.

De populariteit van Memphis Depay is met name in Nederland flink afgebrokkeld. Zijn blessures, geringe fitheid, afwezigheid in combinatie met zijn niet altijd even energieke houding, lijken clubs in Europa te doen twijfelen over een contract voor de voormalig PSV’er. Sevilla en Rayo Vallecano zagen de komst van Memphis wel zitten maar de Braziliaanse club Corinthians, tevens werkgever van André Ramalho, lijkt de plannen van de twee Spaanse clubs te dwarsbomen.

Gerenommeerde Braziliaanse media als Globo en UOL melden dat de dertigjarige aanvaller een formele aanbieding van Corinthians op zak heeft. Of dat de aanvaller over de streep gaat trekken is niet zeker maar feit is dat Memphis al jaren achtereen gigantische inkomsten weet op te strijken.

Het verhaal van Memphis is bekend. De door PSV opgeleide aanvaller zit nog altijd zonder club, sinds Atlético Madrid besloot niet verder met hem te gaan. Eind augustus werd Rayo Vallecano concreet, al liep dat vooralsnog op niets uit, net als het aanbod van Sevilla niet door Memphis werd geaccepteerd. Nu heeft Corinthians Memphis een officiële aanbieding gedaan, waarvan de details ook nog eens bekend zijn.

Per maand kan Memphis maar liefst 2,5 miljoen Braziliaanse Real, omgerekend ruim 400.000 euro, gaan verdienen. Dat komt neer op een jaarsalaris van een kleine vijf miljoen euro. Corinthians heeft van hoofdsponsor Esportes da Sorte de opdracht gekregen om een ‘prominente speler’ te strikken. Daarvoor is omgerekend ruim negen miljoen euro beschikbaar gesteld. Memphis moet die prominente speler te gaan worden voor de Braziliaanse topclub.

Naar verluidt nemen Memphis en zijn entourage het voorstel uiterst serieus. Het Braziliaanse UOL meldt dat het voorstel volgens de vertegenwoordigers van Memphis hoger is dan de voorstellen van andere geïnteresseerde clubs.

Bij Corinthians staat André Ramalho onder contract. De club uit São Paulo werd in 2017 voor het laatst landskampioen. Memphis speelde na PSV voor Manchester United, Olympique Lyon, FC Barcelona en Atlético Madrid.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in