Home Nieuws VI: ‘Uitstekende transferzomer PSV’, Feyenoord-speler baalt flink van prestaties PSV

VI: ‘Uitstekende transferzomer PSV’, Feyenoord-speler baalt flink van prestaties PSV

5884
0

De transferzomer van PSV bracht bij de aanhang zo nu en dan best wel wat teweeg maar uiteindelijk kunnen we constateren dat de gehele transferzomer voor de club best goed verlopen is.

PSV verkocht alleen Jordan Teze van de succesvolle basisformatie, waar André Ramalho juist koos voor een terugkeer naar zijn vaderland Brazilië. Ook bij Voetbal International vindt men dat de transferzomer van PSV goed verlopen is. PSV-watcher Marco Timmer vindt zelfs dat de club een uitstekende transferwindow achter de rug heeft. De gedachtengang van Timmer is dan ook dat dit met name komt omdat de directie bijna iedereen aan boord wist te behouden én er tevens enkele nieuwe spelers gekocht werden.

Een aantal spelers van de basisploeg konden vertrekken maar mochten niet vertrekken van de club, die zich anders op wist te stellen dan andere transferzomers. De directie besloot alleen voor de hoofdprijs te willen verkopen. Het sportieve plaatje bleek terecht belangrijker te zijn dan snel geld verdienen.

“Uiteindelijk is het ook een rekensom: wat levert het op, maar hoe krijg je die kwaliteit weer terug om de Champions League in te gaan”, legt Timmer uit in Voetbal International. “Dat levert ook weer tientallen miljoenen op. Ik vind het eigenlijk wel heel logisch hoe ze het gedaan hebben.”

Dat betekent wel dat spelers als Olivier Boscagli en Walter Benitez teleurgesteld achterbleven in Eindhoven maar geacht wordt en verwacht mag worden, dat deze spelers de knop snel om kunnen zetten. “Je moet ook meedenken met spelers. Die jongens zijn teleurgesteld en wilden een stap maken, daar moet je hard tegen zijn”, aldus Timmer. “Het was absoluut geen uitverkoop bij PSV deze window.”

De clubwatcher van PSV spreekt van een zeer geslaagd transferperiode, waarin onder andere Malik Tillman en Sergino Dest definitief naar Eindhoven gehaald werden en van de basisspelers alleen Jordan Teze vertrok. “Als je je beste spelers kan behouden, op Teze na je kampioenselftal, kan je wel zeggen dat de window geslaagd is”, concludeert Timmer.

Wel investeerde de club beduidend minder miljoenen dan een jaar geleden maar nog altijd loopt de teller op richting de 30 miljoen euro, waar het vorig seizoen richting de 50 miljoen euro wist te investeren. Het gevolg is dat net als vorig seizoen zonder puntverlies werd begonnen aan het nieuwe seizoen. PSV maakte net als vorig jaar geen fout in de eerste vier duels en het gat is opnieuw alweer zeven punten met Feyenoord, dat een wedstrijd minder heeft gespeeld. Het leidde afgelopen week tot grote frustratie en teleurstelling aan Feyenoord-zijde, waar men wederom achter de feiten aan zal lopen komende weken.

Quinten Timber baalt dan ook enorm van de stand van zaken en richt zijn vizier tegen wil en dank op PSV. “Je begint natuurlijk opnieuw. Als je een nieuw seizoen begint, dat zie je ook bij PSV, dan is het niet hetzelfde. Er verandert veel, spelers gaan weg. Wij hebben in dit geval ook een nieuwe trainer, dus dan is het natuurlijk wel een beetje anders. Kijk, tegen Willem II hadden we gewoon niet gelijk moeten spelen. Dat staat vast. Uiteindelijk gebeurt dat ongelukkig toch. Ze krijgen één kans, wat niet eens echt een kans was, en die maken ze gelijk”, aldus Timber, die nu al wijst op het belang van niet nog verder achterop geraken bij PSV.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in