Home Nieuws Het draagvlak voor Ronald Koeman richting WK 2026 lijkt af te brokkelen

Het draagvlak voor Ronald Koeman richting WK 2026 lijkt af te brokkelen

1241
0

De clash tussen Ronald Koeman en Steven Bergwijn lijkt op het eerste gezicht niet zo heel veel invloed te hebben op het geheel rond Oranje en de start van het Nations League-toernooi.

Tegelijkertijd vertelde Bergwijn in het interview met De Telegraaf over de handelswijze van Ronald Koeman inzake zijn de toekomst van Bergwijn bij Oranje, ook best veel. Want zo links en rechts lijkt de bondscoach er helemaal niet zo goed op te staan bij zijn spelers, die in Duitsland zo nu en dan een eenheid wisten uit te stralen maar zo nu en dan ook niet. Valentijn Driessen bleek afgelopen week de aanstichter van de discussies te zijn na vragen over Memphis Depay en Steven Bergwijn maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de bondscoach er niet echt goed uit wist te komen.

Oranje liet in Duitsland eigenlijk gewoon heel weinig zien. Het liep constant achter de feiten aan in de meeste wedstrijden, speelde niets geen dominant voetbal en liet op tactisch vlak zien te falen. Waar stond dit Oranje nu precies voor in Duitsland? Het Nederlandse voetbal, de manier van spelen en de identiteit van het Nederlandse voetbal werd in Duitsland niet bepaald getoond.

Ronald Koeman was meer dan tevreden met de halve finale en de evaluatie met de KNVB verliep goed, werd afgelopen week duidelijk maar Oranje heeft de fans alleen laten genieten en plezier gegeven met het resultaat in de zin dat een halve finale plaats in Duitsland het volk veel blijdschap heeft gebracht. Het spel van Memphis, de zwakke wedstrijden van Virgil van Dijk, de wissels van Koeman, het moeten repareren van de opgelopen schade tegen landen als Polen Oostenrijk en zo zijn er nog meer punten die ons doen vrezen voor het Wereldkampioenschap voetbal in de Verenigde Staten, Canada en Mexico.

Dat toernooi zal Oranje wel halen maar Ronald Koeman straalt in niets een machtig bondscoach uit die een elftal naar zijn hand gaat zetten om successen te behalen. Echte successen welteverstaan.

Koeman heeft lessen getrokken en wil zowel qua invulling van de selectie, met name ook karakterologisch, als in de speelwijze vernieuwingen doorvoeren. Dat heeft Koeman aangegeven op zijn eerste persconferentie na het EK. Het gaat over intensiteit, die omhoog zou moeten. Gaat dat nog lukken met de breedtepasses van Virgil van Dijk op scheenbeen hoogte? Succes op het Wereldkampioenschap voetbal in de Verenigde Staten, Canada en Mexico met Memphis Depay? De zogenaamd grote aanvaller van Oranje die in Duitsland in niets uitstraalde zin te hebben voor Oranje uit te komen én een keer 80 balverlies leed in de 6 wedstrijden die Oranje wist te spelen.

Een vertrek van Ronald Koeman zou het beste voor alle partijen zijn want het draagvlak voor zijn aanblijven staat alleen nog overeind door het aantikken van de halve finale in Duitsland, die toch echt enkel en alleen door het wedstrijdschema tot stand kwam.

“Ik heb het EK geëvalueerd met Nigel. Dat was een langer gesprek. Het ging niet alleen over mijn eigen functioneren. Omdat we over alles hebben gesproken wat er is gebeurd. Over spelers, over de toekomst. Ze waren meer dan tevreden met de resultaten. Ik vind dat het gat met de toplanden wel meevalt. Ik denk dat we nog steeds een sterk land kunnen zijn. Dat bewijst het EK. Het was een close finish met Engeland en dat verloor ook maar nipt van Spanje. Het ligt dicht bij elkaar”, vind Koeman, die blijkbaar vergeet dat Polen en Oostenrijk grote delen van de beide wedstrijden Oranje er als een elftal uitlieten zien waarin het geheel helemaal niet dicht bij elkaar lag.

In onderstaande video stevige discussie bij Vandaag Inside over Ronald Koeman en zijn optreden van afgelopen week.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in