Home Nieuws Daadkrachtig optreden Marcel Brands met verbannen spelersagent van De Herdgang

Daadkrachtig optreden Marcel Brands met verbannen spelersagent van De Herdgang

4686
0

PSV toonde afgelopen jaar stevige daadkracht op de nationale en internationale transfermarkt.

Het resulteerde in een vrijwel perfecte transferzomer in kalenderjaar 2023 maar de transferzomer van 2024 is niet minder geslaagd wat de inkomende en uitgaande transfers aangaan. De club nam duidelijk een ander standpunt in dan andere jaren ten opzichte van uitgaande transfers maar hield de poot stijf in de hoogte van de te betalen transfersommen voor nieuwe spelers.

Zodoende werd het plafond voor nieuwe spelers in de zin van de hoogte van de te betalen transfersommen vorig jaar zomer al aangetikt waar het dat plafond dit seizoen zeker had willen doorbreken. Echter gaven Liverpool en Borussia Mönchengladbach PSV daar de kans niet toe omwille van buitensporig hoge transfersommen voor spelers als Sepp van den Berg en Ko Itakura. Het transferrecord van Hirving Lozano werd zodoende niet verbroken.

Wel had de club ook even te kampen met een relatief zware periode rond de interesse van Brighton & Hove Albion in Olivier Boscagli. Het Eindhovens Dagblad heeft zelfs inside informatie over de gang van zaken rond een zaakwaarnemer, vermoedelijk de zaakwaarnemer van Olivier Boscagli, die de boel op een dusdanige manier aan het pushen bleek te zijn, dat algemeen directeur Marcel Brands stevig en daadkrachtig wist in te grijpen.

De zaakwaarnemer zou verbannen zijn geweest van De Herdgang. De regionale krant heeft een analyse geschreven op de afgelopen transferperiode van PSV. Daarbij komen een aantal bijzondere details aan het licht.

‘Ook bij PSV was het de laatste weken onrustig. Niet voor niks sprak technisch directeur Earnest Stewart over een transferperiode van ‘duwen en trekken’ en de voetbalbaas taxeerde de situatie als zwaarder dan de afgelopen jaren, vooral door interne zaken. Een aantal geplande aankopen mislukte, waardoor hij moest doorschakelen’, analyseert het Eindhovens Dagblad de transferzomer van PSV.

Die transferzomer is een prima window voor PSV gebleken want al voor de zomer begon wist de club toe te slaan en vier spelers te contracteren. Ryan Flamingo, Couhaib Driouech, Malik Tillman en Sergiño Dest. Later kwamen daar nog Adamo Nagalo en Rick Karsdorp bij terwijl het contract van Ismael Saibari werd verlengd.

De zoektocht naar nieuwe spelers gaf zo nu en dan enige onrust want de nieuwsberichten rond Walter Benítez, Olivier Boscagli en Jerdy Schouten schoten alle kanten op maar de directie wist de selectie bij elkaar te houden.

‘De vertrekwens van een aantal spelers zorgde absoluut voor de nodige onrust. Vooral de zaakwaarnemers gingen af en toe flink tekeer, binnen en buiten PSV’, schrijft het Eindhovens Dagblad. Op een gegeven moment zou algemeen directeur Brands zelfs tot actie overgegaan zijn. ‘Brands had er volgens een spelersagent genoeg van en heeft hem verbannen van De Herdgang’, klinkt het in de regionale krant. Dat mag gerust een stevig staaltje daadkracht in combinatie met sterk leiderschap worden genoemd van de algemeen directeur.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in