Home Nieuws Valentijn Driessen hard aangepakt en met de grond gelijk gemaakt na interland...

Valentijn Driessen hard aangepakt en met de grond gelijk gemaakt na interland in het Philips Stadion

6899
0

Het zijn eigenlijk collega’s, Valentijn Driessen en Nico Dijkshoorn. Maar daar is in de meest recente column van Nico Dijkshoorn weinig tot niets van te merken.

Nico Dijkshoorn besloot in de pen te klimmen om deze keer Valentijn Driessen na de interland van het Nederlands Elftal in het Philips Stadion eens stevig aan te pakken. Voor de interland in het Philips Stadion voelde Driessen Koeman aan de tand over Memphis Depay. Wel, dat heeft Driessen geweten want in zijn column voor Voetbal International gaat Dijkshoorn in op de manier hoe Driessen zich presenteert op de persconferenties van het Nederlands elftal.

Het bevalt Dijkshoorn klaarblijkelijk niet. De columnist die in zijn columns steevast iedereen en alles omwille van uiterlijke kenmerken stevig aanpakt en beledigd, daarom past Dijkshoorn ook zo goed aan tafel bij Vandaag Inside, richt nu de pijlen op Valentijn Driessen en zijn presentatie rondom persconferenties bij Oranje. Zijn werkwijze bevalt de schrijver klaarblijkelijk niet.

Dijkshoorn benoemt in zijn column voor Voetbal International dat bondscoach Ronald Koeman van het Nederlands elftal het niet makkelijk had met de journalist van De Telegraaf, die stevig tekeer gaat tegenover Driessen.

“Valentijn Driessen leg je, als je er een beetje handig mee omgaat, binnen twee zinnen verbaal op zijn rug. Zijn zwakte: niet-journalistieke vooringenomenheid. Driessen is al jarenlang een columnist van een huis-aan-huis reclamekrantje, maar dan vermomd als Echte Journalist van een grote krant”, stelt Dijkshoorn. Hij pakt graag zijn momentje als de camera’s draaien.”

Dijkshoorn vergelijkt Driessen vervolgens met Maarten van Rossem: “Hij is de Maarten van Rossem van de sportjournalistiek. Hij heeft het allemaal al honderd keer gezien en honderd keer gezegd. Weer hebben ze bij de KNVB een onnozelaar aangesteld als bondscoach. Driessen stelt lamgeslagen zijn vragen. Het klinkt alsof hij tegelijkertijd door vier paarden uit elkaar wordt getrokken”, besluit Dijkshoorn.

Het is niet de eerste keer dat Dijkshoorn hard is voor een collega uit de sportjournalistiek. Eerder kreeg collega Jeroen Stekelenburg van de NOS er tijdens het Europese Kampioenschap in Duitsland flink van langs van de schrijver, die vond dat Stekelenburg zich als ‘Malle Eppie’ presenteerde in Wolfsburg.

Valentijn Driessen en Nico Dijkshoorn hebben in ieder geval één ding gemeen. Op het moment dat ze door de nationale brombeer en criticaster Johan Derksen hard worden aangepakt aan tafel bij Vandaag Inside, weten beiden niet hoe te reageren. Stilte, zenuwen en/of een flauwe wederreactie als Johan Derksen één van beide de mond snoert. Enige weken geleden bleek Dijkshoorn zich geen houding te kunnen geven nadat men aan tafel bij Vandaag Inside kritiek had op de kledingkeuze van Dijkshoorn, die zicht er weinig raad mee wist na op- en aanmerkingen over een haar op zijn t-shirt.

Maandagavond was het de beurt aan Valentijn Driessen, die een minimaal en zuinig lachje om de mondhoeken toverde na een stevige uitbranden van Johan Derksen. ‘Nu zit je uit je nek te lullen’, riep Derksen beschamend richting Valentijn Driessen, die opvallend genoeg geen weerwoord had.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in