Home Nieuws Verwachte opstelling tegen Duitsland | Schouten inmiddels vaste basisspeler Oranje, ‘Frenkie de...

Verwachte opstelling tegen Duitsland | Schouten inmiddels vaste basisspeler Oranje, ‘Frenkie de Jong moet op tellen passen’

2405
0

Het tweede en laatste duel in het zogenaamde Nations League-weekend staat voor de deur, waarna we ons weer richten op de belangrijke wedstrijden die PSV wacht.

De ploeg van Peter Bosz speelt aanstaand weekend eerst thuis tegen NEC Nijmegen om daarna het vizier snel op het bezoek aan Turijn te richten, waar PSV op jacht gaat naar drie punten in de Allianz Arena tegen Juventus.

Het Nederlands elftal neemt het dinsdagavond 10 september eerst nog op tegen Duitsland in de Nations League. Inmiddels kunnen we er wel vanuit gaan dat Jerdy Schouten opnieuw in de basis zal gaan starten. Schouten heeft zich afgelopen maanden dusdanig gemanifesteerd dat een basisplaats een logisch gevolg is geworden op het hoogste niveau. Dat betekent ook een basisplaats tegen Duitsland in de Johan Cruijff Arena.

Maandagavond werd er bij het programma Rondo al geopperd dat Frenkie de Jong zijn basisplaats in Oranje weleens zou kunnen gaan verliezen aan Jerdy Schouten mocht De Jong weer fit geraken. Met name Valentijn Driessen is al tijden niet te spreken over de inbreng van Frenkie de Jong bij FC Barcelona en bij het Nederlands Elftal.

Tegen Go Ahead Eagles begon Schouten nog op de bank dus de beide wedstrijden van Oranje van dit weekend zijn prima wedstrijden om in het ritme te komen voor NEC thuis en Juventus uit. Koeman gaat naar verwachting weinig spelers slachtofferen want na de 5-2 zege op Bosnië & Herzegovina. Wel zou Koeman korte metten met Matthijs de Ligt kunnen maken want De Ligt is verworden tot een zwakke verdediger met een dosis onbetrouwbaarheid in zijn spel.

Duitsland won met 5-0 van Hongarije en gaat aan kop in groep 3 van League A. Met een zege op het elftal van Julian Nagelsmann kan die koppositie door het Oranje van Ronald Koeman over worden genomen. Bart Verbruggen, Denzel Dumfries, De Ligt, Virgil van Dijk en Nathan Aké vormen de achterhoede.

Ryan Gravenberch, Jerdy Schouten en Tijjani Reijnders het middenveld. Brian Brobbey, Cody Gakpo en Xavi Simons vormen de aanval in de Johan Cruijff Arena. Het duel vangt aan om 20.45 uur.

De verwachte Oranje in Johan Cruijff Arena tegen Duitsland: Verbruggen; Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Aké; Schouten, Gravenberch, Reijnders; Simons, Brobbey, Gakpo.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in