Home Nieuws VIDEO | Uitvak voor PSV-fans geraakt vol: Hier speelt PSV eerste groepswedstrijd...

VIDEO | Uitvak voor PSV-fans geraakt vol: Hier speelt PSV eerste groepswedstrijd Champions League ’24-’25

2182
0

Na de interlandperiode volgt er een blok wedstrijden die het seizoen voor PSV verder zullen bepalen en verder kunnen gaan kleuren.

De Eredivisiewedstrijd tegen NEC staat komend weekend voor de deur, waarna de ploeg van Bosz volgende week maandag zal afreizen naar Turijn om dinsdagavond 17 september de eerste groepswedstrijd in de nieuwe Champions League-opzet te spelen. Op bezoek bij de klassieke Italiaanse topclub Juventus mag de ploeg van Bosz trachten drie punten mee naar Eindhoven te nemen.

Onder de fans in ieder geval veel enthousiasme, zeker na de late defensieve versterkingen die enkele dagen voor Deadlineday werden binnengehaald. Inmiddels begeeft een week voor de wedstrijd het uitvak in de Allianz Arena van Juventus zich al richting uitverkocht want er zijn nog maar zo’n 200 tot 300 kaarten voor eigen vervoer beschikbaar voor PSV-fans, die in redelijk groten getale af zullen reizen naar de Noord-Italiaanse stad.

Het uitvak van de nog redelijke nieuwe Allianz Arena kan 2100 fans herbergen. PSV-fans kochten inmiddels al 2000 kaarten van de 2100 beschikbare kaarten van de beide uitvakken verdeeld over de eerste en tweede ring. Juventus – PSV beloofd een kraker te worden. In Italie geldt ‘Juve’ als grote club met fans verspreid over het gehele land, echter in Turijn zelf geldt Torino als populairste club.

Juventus werd op 1 november 1897 opgericht als Sport Club Juventus door studenten van het Massimo d’Azeglio Lyceum in Turijn, maar werd in 1899 Football Club Juventus genoemd. Juventus is Latijn voor ‘jonge volwassenheid’. Juventus Stadium werd op 8 september 2011 geopend. De capaciteit van het stadion is 41.000 toeschouwers. Ook is er nog een optie om het stadion uit te bouwen zodat er nog 15.000 toeschouwers in kunnen, echter brengt dat een dusdanige investering met zich mee dat dit voor de noodlijdende Italiaanse club geen optie is.

Het stadion is gebouwd op de plek waar het vroegere Stadio delle Alpi stond. In juni 2017 werd het stadion officieel omgedoopt tot Allianz Stadium, verwijzend naar sponsor Allianz. Juventus en sponsor en geldschieter Sportfive sloten in 2008 een langdurig samenwerkingsverband over het bedenken van de naam van het stadion alsmede een deel van de promotie hiervan. Volgens het akkoord mag Sportfive ook de skyboxen en de vip-stoelen verzorgen van het relatief kleine stadion, dat ook nog eens 4000 parkeerplaatsen telt maar tegelijkertijd nog steeds niet altijd volledig bezet wordt door de aanhang van Juventus, dat met name veel fans heeft buiten Turijn.

Het Allianz Stadium heeft een capaciteit van 41.507 zitplaatsen. Juventus en Torino deelden samen 37 jaar lang het Stadio Olimpico in Turijn, voordat Juventus in 2011 naar zijn nieuwe thuisbasis Allianz Stadium verhuisde. Juventus vertrok uit het impopulaire stadion na de Olympische Winterspelen van 2006 en begon met plannen om een ​​intiemer en sfeervoller stadion te bouwen.

PSV speelt volgende week dinsdagavond om 18.45u de eerste groepswedstrijd in de Allianz Arena. Bekijk in onderstaande video de beelden van de Arena van Juventus.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in