Home Nieuws Braziliaanse krant wijst naar PSV-verleden Memphis Depay

Braziliaanse krant wijst naar PSV-verleden Memphis Depay

726
0

De transfer van Memphis Depay naar de Braziliaanse club Corinthians maakt de tongen los in Brazilië.

Vrijwel alle sport- en voetbalzenders inclusief de schrijvende pers, richten zich op de komst van de oud PSV’er, die woensdagavond zal landen in Brazilië en meteen die avond gepresenteerd zal gaan worden door zijn nieuwe club. De komst van Memphis naar de club van André Ramalho betekent een miljoeneninvestering voor de gevallen topclub, die in serieus degradatiegevaar zit.

De schrijvende pers dook afgelopen dagen sinds de geruchten over zijn komst naar Brazilië al in zijn verleden en wisten de pijlen ook op PSV te richten. Alles wordt er bijgehaald in Brazilië, zo opgetogen is men over de komst van de oud-PSV’er. Zijn eerste grote eindronde, het wereldkampioenschap van 2014 in Brazilië, werd afgelopen dagen opnieuw uitgelicht.

De grote Brazliaanse voetbalkranten zien de komst van Memphis als een toptransfer, die de vele miljoenen euro’s zal gaan kosten. Toch bestaat er ook lichte twijfel omdat de prestaties van Memphis de afgelopen jaren niet overhielden en doelpunten maken niet meteen zijn ding is.

‘Hoewel hij geen spits is, worden zijn veelzijdigheid en rol als afmaker gezien als belangrijke pluspunten’, schrijft de grootste en bekendste krant Globo over Memphis. ‘De verwachting is dat hij woensdag landt in Brazilië en dan wordt gepresenteerd in de rust van de bekerwedstrijd tegen Juventude.’

Estadão wijst naar de enorme investering die er gemoeid is met de komst van Memphis. ‘Een groot deel daarvan wordt betaald door Esportes da Sorte, sinds eind juli de hoofdsponsor van Corinthians. In het contract werd afgesproken dat de sponsor zeker negen miljoen euro zou vrijmaken om een topspeler aan te trekken. Die speler is Memphis.’ De krant stelt dat Memphis nog altijd een grote naam is in het mondiale voetbal. De halve finale plaats van Oranje in Duitsland wordt daarbij als belangrijk omschreven.

Het medium No Ataque licht de gehele carriere van Memphis eruit en dus wijst het medium ook naar zijn verleden bij PSV. ‘Hij speelde voor belangrijke Europese clubs als PSV, Manchester United, Olympique Lyon, Barcelona en Atletico Madrid. In de nationale ploeg is hij ook een dragende speler. Memphis is bovendien de op een na meest trefzekere speler in de historie van Oranje’, klinkt het.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in