Home Nieuws Ajax informeert voor controversiële transfer naar ex-PSV’er

Ajax informeert voor controversiële transfer naar ex-PSV’er

5217
0

Ajax heeft geïnformeerd naar de transfervrije Joshua Brenet, zo meldt Jan Joost van Gangelen bij ESPN. De aanvallend ingestelde rechtsback zit na zijn contractontbinding bij FC Twente in maart van dit jaar nog altijd zonder club.

Brenet kon eerder deze zomer rekenen op interesse van verschillende clubs, waaronder Dinamo Moskou en Istanbul Basaksehir. Hij ging echter op geen enkel aanbod in.

Van Gangelen weet dat Brenet recent ook kon rekenen op belangstelling uit Nederland. “Ik hoorde dat Ajax alsnog naar hem geïnformeerd heeft “, zegt de presentator.

Er hangt Brenet een straf boven het hoofd, nadat hij twee keer werd gepakt voor rijden zonder rijbewijs. “De rechtszaak daarover zou in juni zijn, maar dat is uitgesteld”, zegt Van Gangelen. “Mogelijk wordt één maand celstraf omgezet in een taakstraf, maar daar is gedoe over.”

Hans Kraay junior zou het niet vreemd vinden als Ajax uiteindelijk werk maakt van de komst van Brenet. “Erik ten Hag heeft van Mazraoui de binnendoor back gemaakt en Rensch is toch wel meer een echte rechtsback. Als je Rensch kan verkopen en je kan Brenet transfervrij binnenhalen, dan heb je weer een binnendoorback.”

Brenet speelde de afgelopen jaren in totaal 74 wedstrijden voor FC Twente. Daarvoor kwam hij onder meer 150 keer uit voor PSV.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in