Home Nieuws Dumfries bezorgt Nederlands elftal zeer verdiend punt in voetbalgevecht met Duitsland

Dumfries bezorgt Nederlands elftal zeer verdiend punt in voetbalgevecht met Duitsland

331
0

Het Nederlands elftal heeft zich dinsdagavond tegen Duitsland in de Nations League teruggeknokt tot een 2-2 gelijkspel. Tijjani Reijnders en Denzel Dumfries zorgden voor de treffers namens Oranje.

Koeman besloot zijn basiself ten opzichte van de 5-2 zege op Bosnië en Herzegovina op slechts één plek te wijzigingen. Brian Brobbey kwam in de ploeg voor Joshua Zirkzee, Jerdy Schouten begon weer als controleur.

Brobbey kreeg het vertrouwen van Koeman en beschaamde dit niet. Hij stond namelijk aan de basis van een extreem vroege treffer van Oranje. Bart Verbruggen hanteerde de lange bal, waarna Brobbey op de borst aannam en Ryan Gravenberch met een steekpass de diepgaande Reijnders vond. Het was een aanval uit het boekje.

Oog in oog met Marc-André ter Stegen bleef de middenvelder van AC Milan koel: 1-0. Nederland liet vervolgens na om door te drukken, zo kopte Denzel Dumfries geheel vrijstaand net voorlangs. Ook Xavi Simons kreeg nog een kans na een geweldige pass van Gravenberch.

Vooral de misser van Dumfries kwam Oranje uiteindelijk duur te staan. Matthijs de Ligt leverde simpel in, Schouten kon het balverlies niet meer corrigeren en Deniz Undav zorgde voor de 1-1. Niet veel later werd het ook 1-2. Joshua Kimmich kon bij de tweede paal vrij binnenlopen.

Koeman voerde in de rust twee wissels door: Quinten Timber kwam in de ploeg voor Schouten, debutant Jan Paul van Hecke verving de teleurstellende De Ligt. Nederland kwam sterk uit de kleedkamer en kreeg al snel loon naar werken. Brobbey hield Nico Schlotterbeck met zijn sterke lijf van zich af en bood de meegelopen Dumfries een niet te missen kans: 2-2. Het spel golfde in het restant van de tweede helft op en neer, maar gescoord werd er niet meer.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in