Home Nieuws Henk Spaan richt zich na ophef tot PSV-fans: ‘Denken jullie dat ik...

Henk Spaan richt zich na ophef tot PSV-fans: ‘Denken jullie dat ik één seconde aan Ajax heb gedacht?’

8989
0

Met een beetje dedain en een tikkeltje hooghartig, reageerde Henk Spaan in zijn podcast Hard Gras op de berichtgevingen over Jerdy Schouten.

Althans, Spaan reageerde in zijn Podcast op zijn eerder gedane uitspraken over Schouten in de interland die Oranje vrijdagavond in het Philips Stadion wist af te werken.

Na een tegengoal opperde Spaan dat Jerdy Schouten ‘fout’ zat bij het doelpunt en dat de tegengoal op het conto van Schouten geschoven kon worden. In de rust analyseerde Van Hooijdonk en Van der Vaart dat Schouten zeker niet schuldig was aan de tegentreffer tegen Bosnië en Herzegovina maar daar dacht Henk Spaan dus anders over.

Op X reageerde Spaan na die tegentreffer middels de volgende reactie. “Hoezo krijgt Simons nu de schuld?”, vraagt de journalist zich af. Volgens Spaan had Jerdy Schouten Huseinbasic moeten oppakken. “Dit was de man voor een verdedigende middenvelder. Edson Álvarez was dit nooit gebeurd. Waar was Schouten?”, aldus Spaan, die maandagavond zijn kans schoon zag en vrij ‘slap’ reageerde op zijn eerdere Tweet over Jerdy Schouten.

‘Weet je, ik zei iets over Schouten op Twitter. Dan zijn er allemaal PSV’ers die heel boos worden, dat ik me niet met Schouten mag bemoeien. Die kijken dus naar het Nederlands Elftal, alleen maar naar de clubvoetballers. Denk je dat ik één seconde aan Ajax heb gedacht toen Weghorst die bal erin schoot? Dat heeft niks met Ajax met te maken. Het goede spel van Xavi Simons vind ik net zo leuk. Ik ben anders dan de meeste clubsupporters’, zegt Spaan. Zij zijn bezig met hun eigen spelers bij interlands en dat vind ik toch merkwaardig. Ik zei iets over Edson Álvarez, dat dat onder hem nooit was gebeurd had ik in mijn Tweet geschreven. Omdat er dus een gapend gat daar lag op het middenveld op de plek waar de controleur hoort te staan. We weten helemaal niet wie de controleur is op het middenveld van Oranje’, aldus Henk Spaan met zijn nog steeds verwijtende opmerkingen aan het adres van Schouten.

‘Dan gaan die PSV’ers mij uitleggen dat Edson Álvarez een Mexicaan is. Dat het niet klopte. Ik ben wel blij met meedenken’, zegt Spaan cynisch, die hier eigenlijk ‘vergeet’ te vermelden dat de verschillende reagerende PSV-fans niet wijzen naar de speler Edson Álvarez en\of uit welk land hij komt maar juist doelen op het benoemen van een oud-Ajacied, die al tijden niet meer in Nederland voetbal en niets van doen heeft met een interland van Oranje. Kortom, slappe hap meneer Spaan. U communiceert inzake ‘het clubvoetbal’ precies hetzelfde als de mensen, in dit geval de PSV-fans, die u nu verwijten maakt.

Pierre van Hooijdonk vond overigens dat Xavi Simons een fors negatief aandeel had in het doelpunt dat het Nederlands elftal zaterdagavond in de eerste helft incasseerde tegen Bosnië en Herzegovina. Henk Spaan blijft echter wijzen naar Jerdy Schouten. Het verwijzen naar Edson Álvarez maakt de mening van Spaan echter volstrekt belachelijk.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in