Home Nieuws ESPN-analist kraakt Jerdy Schouten: ‘Hij had het helemaal niet’

ESPN-analist kraakt Jerdy Schouten: ‘Hij had het helemaal niet’

1620
0

Over Jerdy Schouten vrijwel altijd niets anders dan lof. Speelt de middenvelder eigenlijk weleens een slechte wedstrijd?

Eigenlijk nooit. Of althans, vrijwel nooit. De middenvelder met de bijna altijd voorwaartse pass in de benen, weet zich altijd wel te herstellen van een zwak of zwakker moment dat balverlies wist in te leiden. Het gevolg is dat er zelden kritiek te beluisteren valt aan het adres van Jerdy Schouten.

Afgelopen weekend dan weer wel want Henk Spaan liet zijn voetbalverstand even niet spreken door Schouten te fileren bij één van de tegendoelpunten in de interland tegen Bosnië en Herzegovina in het Philips Stadion. Opmerkelijk genoeg komt Hans Kraay Junior er echter overheen, in de zin dat Kraay van mening is dat Schouten ook tegen Duitsland ondermaats wist te presteren. De middenvelder bleef in de rust in de kleedkamer achter na lichte klachten maar volgens Kraay had dit andere redenen.

Hans Kraay junior was bepaald niet onder de indruk van het spel van Jerdy Schouten dinsdagavond tegen Duitsland. De international begon in de basis van bondscoach Ronald Koeman, zoals tijdens het gehele Europese Kampioenschap ook het geval was.

“Schouten was niet goed”, was Kraay duidelijk over Jerdy Schouten in zijn analyse na afloop bij ESPN. “Hij was wat ongelukkig in z’n aannames. Die slechte bal van De Ligt voorafgaand aan de 1-1 had hij in goeden doen nog kunnen corrigeren. Hij stond ook niet lekker. Hij had het vandaag niet helemaal”, is Kraay kritisch.

Desondanks ziet Kraaij nog wel ‘gewoon’ een rol voor Schouten in Oranje. De analist van ESPN is wat opportunistisch nu Ryan Gravenberch een goede interland gespeeld heeft. “Als jij hém als eerste aanspeelpunt kunt gebruiken, wat je ook met Jerdy Schouten kan doen, dan heb je wat… Dan praten we niet meer over Frenkie de Jong”, aldus Kraay, die met zijn mening over Frenkie de Jong weer wel her en der bijval krijgt.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in