Home Nieuws Miljoenensalaris Memphis Depay, die tijdens de wedstrijd uit z’n dak gaat bij...

Miljoenensalaris Memphis Depay, die tijdens de wedstrijd uit z’n dak gaat bij goal André Ramalho

18562
1

De komst van Memphis naar Corinthians is rond en inmiddels mag Memphis zich speler van de afgegleden Braziliaanse topclub noemen.

Het kost wat maar dan heb je ook wat, lijkt men in de Braziliaanse metropool te denken want Memphis Depay gaat een miljoenensalaris opstrijken. Dat salaris doet een hoop stof opwaaien in Brazilië want een gokpartij zou namelijk opdraaien voor de miljoenensom die Memphis gaat verdienen in de Braziliaanse metropool.

Memphis arriveerde in de nacht van dinsdag naar woensdag en zat ’s avonds op de tribune bij de bekerwedstrijd tegen Juventude. Memphis zag vanaf de tribune hoe zijn nieuwe club na een halfuur op voorsprong kwam via Ángel Romero. Hugo Souza zorgde er met een eigen doelpunt voor dat Juventude nog op gelijke hoogte kwam, maar na rust werd de zege via een eigen goal van Ze Marcos en een doelpunt van André Ramalho veiliggesteld.

Memphis ging dan ook goed uit zijn dak bij de doelpunten van Corinthians, zo was duidelijk waarneembaar op de tribune van het stadion waar hij in 2014 scoorde voor het Nederlands Elftal. Memphis gaat in Brazilië fors verdienen. Maar liefst 9,7 miljoen euro verdeeld over twee jaar zal Memphis gaan opstrijken, zo weet de NOS op basis van Braziliaanse bronnen.

Dat bedrag zal echter niet door zijn nieuwe werkgever aan hem uitbetaald gaan worden, maar door het gokbedrijf Esportes da Sorte, dat in Brazilie omstreden te noemen is. Corinthians kampt naar verluidt namelijk met een zeer beroerde financiële situatie, waardoor het vrijwel niets kan op de transfermarkt.

Bovendien deelt Memphis mee in marketinginkomsten en shirtverkoop, zo maakt ESPN openbaar. Zo kan het bedrag dat Memphis overhoudt aan zijn transfer naar Brazilië in de loop van de komende twee jaar nog oplopen tot boven de 11 miljoen euro.


1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in