Home Nieuws Wel of geen zorgen richting Juventus? ‘Karsdorp en Nagalo hebben beiden een...

Wel of geen zorgen richting Juventus? ‘Karsdorp en Nagalo hebben beiden een gemankeerde voorbereiding’

7500
0

PSV kent een interessant blok aankomende wedstrijden in de vorm van de thuiswedstrijd tegen NEC Nijmegen en de uitbeurt op bezoek in Turijn.

De eerste Champions League-wedstrijd staat voor de deur en na die grandioze wedstrijd in Turijn is Sporting Lissabon de tegenstander in het Philips Stadion. Tussen beide Champions League-wedstrijden staan twee uitwedstrijden in de Eredivisie op de agenda. Fortuna Sittard en Willem II zullen in respectievelijk Sittard en Tilburg gastheer zijn voor de landskampioen.

Kortom, nu de interlandperiode achter de rug is, kan bij PSV het vizier weer op de competitie én de Europese verplichtingen. Daarbij zijn er enkele twijfelgevallen te melden. PSV-watcher Jeroen Kapteijns neemt in De Telegraaf de selectie voor de komende weken door. Hoe staat het ervoor op de Herdgang nu er een belangrijk blok wedstrijden aanstaande is.

Earnest Stewart slaagde erin om sterkhouders als Jerdy Schouten, Johan Bakayoko en Joey Veerman binnenboord te houden en dat mag gerust een prestatie genoemd worden gezien de internationale interesse in het drietal. “Vanuit sportief oogpunt is dat positief te noemen, al moet je altijd afwachten hoe dit gaat doorwerken in de koppies van de spelers”, begint Kapteijns zijn analyse.

“Met het oog op de toekomst deed PSV goede zaken met het vastleggen van Malik Tillman en Sergiño Dest en het binnenhalen van meerdere jonge, talentvolle spelers, onder wie Ryan Flamingo en Couhaib Driouech.”

Vervolgens wijst de journalist naar de defensie, zoals een ieder dat al maanden doet. Ook de journalist van De Telegraaf vindt de defensie het grootste vraagteken. “Ten opzichte van de andere twee linies is de verdediging kwalitatief minder hoogstaand. Met Rick Karsdorp en de jonge Burkinese international Adamo Nagalo zijn weliswaar vlak voor de deadline nog twee defensieve versterkingen binnengehaald, maar beiden hebben een gemankeerde seizoensvoorbereiding achter de rug en vrijwel geen wedstrijdritme, terwijl komende week Juventus-uit al op het programma staat.”

Kapteijns richt zich vervolgens op de aanval, die minder zorgen baart volgens de journalist. “Een ander punt van zorg is de belastbaarheid van de flankenaanvallers. Hirving Lozano ligt er meerdere weken uit door een spierblessure, terwijl het de vraag is hoe Noa Lang na een kwakkelseizoen vol met hamstringproblemen de komende intensieve periode gaat verstouwen.”


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in