Home Nieuws Is het dan toch de agent van ‘ideale schoonzoon’ Boscagli die de...

Is het dan toch de agent van ‘ideale schoonzoon’ Boscagli die de toegang ontzegd werd?

4665
0

Volgens commercieel directeur Frans Janssen beleefde PSV afgelopen zomer een vrij rustige transferzomer.

Janssen vergeleek in de Rood Wit Podcast de transferzomer met andere transferwindows en kwam simpel gezegd al snel tot de conclusie dat de transferzomer van 2024 een goed en rustig verlopen transferwindow is gebleken. Menig PSV-fan ziet het geheel echter als rumoerige dan wel onrustige transferzomer.

Dat zou zomaar eens van doen kunnen hebben met de vele geruchten en nieuwsartikelen rondom de verschillende spelers van de selectie van Bosz. De vele geruchten en nieuwsberichten berustten niet altijd op de waarheid, maakte Frans Janssen recent duidelijk richting de achterban. In de directiekamer bleek het steevast rustig te zijn, verduidelijkte Janssen de transferzomer van window ’24.

Zoals gezegd wordt de transferzomer van de club toch links en rechts als onrustig omschreven. De Telegraaf, AD Sportwereld maar ook weekblad VI wezen geregeld naar de zogenaamde onrust rond de selectie van Peter Bosz, die zelf overigens ook steevast rustig bleef onder alle geruchten.

De sterkhouders bleven al dachten met name Olivier Boscagli en Walter Benítez deze zomer een stap te kunnen maken. Die gewenste stap bleef echter uit en dus onstond er wel degelijk enige onrust rond beide spelers, die beiden een seizoen lang niet hoorbaar geweest zijn in de zin dat er sprake van onvrede bleek te zijn. Rond de Argentijnse nummer één onder de lat lag dat toch wat anders, konden we eenvoudig concluderen nadat de zaakwaarnemer van Walter Benítez zich roerde in gesprek met het Eindhovens Dagblad.

Een nieuw aangeboden contract dat uitbleef, speelde op bij Walter Benítez, die zich echter niet zo duidelijk uitliet over zijn toekomst bij PSV als Olivier Boscagli. De ideale schoonzoon uit Zuid-Frankrijk, zo eerder omschreven door het Eindhovens Dagblad, liet duidelijk merken wat zijn plannen waren deze zomer. Een vertrekwens werd een vertrekeis maar het stabiele, rustige en sterk geleidde PSV liet geen veer.

De kleine en lichte storm rond beide spelers ging al snel liggen maar kreeg wel een klein staartje in de vorm van een bericht over de zaakwaarnemer van de Franse verdediger, die rond de interesse van Brighton & Hove Albion, in Eindhoven zou verblijven. Daar bleef het niet bij want de beste agent van Boscagli zou zich ook op de Herdgang geroerd hebben. Althans, volgens sommige media.

Bij de Volkskrant heeft men daar ook zo een visie op. Journalist Bart Vlietstra zag dat het op transfervlak ‘een maand vol gedoe’ was bij PSV en lijkt ook te verwijzen naar de zaakwaarnemer van Boscagli, die door Marcel Brands de toegang tot de Herdgang ontzegd zou zijn. Althans, volgens de geruchten en zonder zekerheden hier over te kunnen stellen.

“Neem PSV”, begint schrijvend journalist Vlietstra in De Volkskrant. “Dat kende een droomseizoen, gaat de Champions League in, en toch waren er drie spelers, Jordan Teze, Olivier Boscagli en Walter Benitez, woedend dat ze niet weg mochten. Elders was ze een flinke salarisverbetering voorgeschoteld.”

“Teze weigerde te spelen, de geïrriteerde zaakwaarnemer van Boscagli meldde zich naar verluidt dagelijks op het trainingscomplex en zou zelfs een verbod hebben gekregen van PSV. Wie het meest tevreden is? Dat is, zeker in sportief opzicht, PSV. Uiteindelijk vertrok van het beoogde basiselftal alleen Teze. Anderzijds kon PSV de zogeheten toptargets voor de defensie niet binnenhengelen”, aldus Vlietstra in zijn analyse over de transferzomer van PSV anno seizoen 2024-2025.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in