Home Nieuws PSV’s zomertarget heeft weinig op met de visie van Ronald Koeman

PSV’s zomertarget heeft weinig op met de visie van Ronald Koeman

3159
0

Begin met Hugo Borst niet meer over Ronald Koeman want de columnist en journalist van het Algemeen Dagblad spuwt vuur.

Hugo Borst maar ook andere analisten zijn ondanks het uitstekende interlandweekend van Oranje feitelijk helemaal klaar met Ronald Koeman, die men van alles wat tekort vindt komen. Lef, communicatie, de juiste speelstijl, omgang met spelers, motivatieproblemen en ga zo maar door.

Koeman bouwt ondertussen gestaag verder aan zijn Oranje richting het wereldkampioenschap van 2026 in de Verenigde Staten, Canada en Mexico maar als het aan Hugo Borst ligt gaat Koeman juist niet door als bondscoach van Oranje. Dat geldt ook voor Steven Bergwijn, die ook klaar is met Ronald Koeman.

Aan tafel bij Henk Spaan, in de podcast Hard Gras, heeft men vooral kritiek op de communicatie van Ronald Koeman. ‘Heb je dan echt geen 3 minuten tijd om even te bellen met Steven Bergwijn?’, vraagt tafelgast Van Kleef zich af, verwijzend naar de gebrekkige communicatie waar Bergwijn zelf ook al naar verwees. Kennelijk niet, merkte ook PSV’s zomertarget Kenny Tete, die in de Premier League bijzondere cijfers kan overleggen.

Tete leek deze zomer serieus in beeld te zijn bij PSV maar de transfersom en de miljoenen van zijn Premier League-contract deden PSV besluiten niet voor Tete te gaan, die zelf wel oren leek te hebben naar een transfer naar de kampioen van Nederland, die ook in het buitenland als vaste deelnemer aan de Champions League te boek staat. Tete haalt nog net niet uit naar Ronald Koeman, maar duidelijk wordt opnieuw dat de visie van Koeman toch niet altijd de juiste blijkt te zijn.

Tete begrijpt weinig van Koeman’s selectiebeleid. Vorig jaar was Tete nog teleurgesteld dat bondscoach Ronald Koeman hem niet opriep. ‘Dan kun je me net zo goed niet in de voorselectie zetten’, zei de 28-jarige Tete destijds. ‘Het voelt, grof gezegd, alsof er een beetje met je balletjes wordt gespeeld aan het einde van de rit.’

Nu verwachtte Tete geen oproep meer van Ronald Koeman. ‘We hebben er geen contact over gehad. Ik ben er al vier jaar niet meer bij geweest, als het niet langer is. Ik heb twee jaar geleden een heel goed seizoen gehad. Ook aanvallend. De cijfers logen er niet om. Toen zat ik er ook niet bij’, vervolgt Tete, in 2021 voor het laatst actief voor Oranje. ‘Misschien ben ik gewoon niet het type dat hij zoekt en dat is oké.’

‘Wie weet kom ik er ooit weer bij. Maar ik ben daar niet echt op gefocust. Ik richt me op mezelf en ik vind het hartstikke mooi om te zien hoe de jongens het doen.’ Tete speelde tot nu toe iedere minuut voor Fulham in de Premier League en heeft tot op heden 14 interlands voor Oranje gespeeld.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in