Home Nieuws De situatie rond Noa Lang | Peter Bosz: ‘Ik wil er niet...

De situatie rond Noa Lang | Peter Bosz: ‘Ik wil er niet te veel over zeggen’

3719
0

Peter Bosz heeft tekst en uitleg gegeven over de absentie van Noa Lang tegen NEC. Daarbij herhaalde de coach zichzelf meermaals omwille van dezelfde vragen die na afloop van de zege op NEC werden gesteld.

Voor de aanwezige media bleek de absentie van Lang een signaal te zijn vragen te stellen en door te vragen. Het resultaat werd een herhaling van de eerdere gedane uitspraken want Bosz bleef herhalen dat hij er niet teveel over wenst te zeggen. Wat speelt er precies? De aanvaller lijkt enkel uit voorzorg gespaard te worden, waar Bosz ook nog benadrukte dat er niks op mentaal gebied speelt.

Tegen NEC moest PSV het stellen zonder Lang en Hirving Lozano, waardoor Malik Tillman op links speelde maar mag uitwijken naar andere aanvallende posities. “Ik heb dat mijn keuzes niet laten bepalen, want ik wil eerst deze wedstrijd winnen en met dat goede gevoel die kant opgaan. Maar natuurlijk moet je als trainer ook verder kijken”, zegt Bosz bij ESPN.

“In welke keuzes het vooral mee heeft gespeeld? In de aanval, maar dan ga ik nu zeggen welke jongens normaal niet zouden spelen… Nee, je hebt gewoon gelijk: het speelt altijd mee in een aantal keuzes. Het heeft natuurlijk te maken met de fysieke gesteldheid van een aantal jongens”, vervolgde Bosz, die de absentie van Lang koppelt aan zijn uitleg. “Dat is dus ook zo’n reden daarvoor. Nee, het is niet dat hij niet fit of niet uitgerust is. Maar precies wat je zegt: je moet soms keuzes maken.”

Of het zorgelijk is? Nee. Ik kan als trainer wat verder kijken en ik heb alle informatie. Jij vroeg of het zorgwekkend was: nee, absoluut niet. Hij zou dinsdag eventueel kunnen spelen, ja. Dit heeft niks met het mentale aspect te maken, niks”, zegt Bosz eerder over Lang.

Na afloop een zelfde verhaal over de aanvaller, die op de tribune zat in het Philips Stadion. “Ik wil er niet te veel over zeggen, want dan gaat het te veel over hem”, zegt Bosz na afloop van de 2-0 zege op NEC over Lang.

“Dat hoeft helemaal niet. Hij was er vandaag niet bij, daar heb ik voor gekozen. Iedere keer ga ik het erover hebben en dan wordt het zo’n enorm thema. Over medische gronden mag ik sowieso niks zeggen. Dan val je zo in herhaling… Ik hoop dat hij erbij is dinsdag”, aldus Bosz toch verwijzend naar de fitheid van de aanvaller.

Voetbal International-journalist Marco Timmer zegt na de wedstrijd dat Bosz de verbazing over de afwezigheid van Lang moet begrijpen vanuit het journaille, waarop Bosz juist weer opnieuw reageerde. “Gelukkig hoeven jullie niet alles te snappen, dat meen ik ook echt. Ik wil er niet te veel over zeggen”, aldus de trainer over het wellicht minimale rookgordijn.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in