Home Nieuws Matteo Dams gaat in op verrassende doorbraak bij PSV

Matteo Dams gaat in op verrassende doorbraak bij PSV

1773
0

Het is een naam die waarschijnlijk weinig supporters in de basis hadden verwacht, maar Matteo Dams heeft zijn kans bij PSV gegrepen.

De Belg is van origine een centrale verdediger. Dankzij een vondst van trainer Peter Bosz laat Dams zich nu zien als linksback. Dams is eigenlijk de vierde keuze als linker vleugelverdediger. Door het uitvallen van Sergiño Dest, Mauro Júnior én Fredrik Oppegard kwam Bosz bij hem uit.

“Ik train nu meer dan twee maanden mee. Of ik me snel heb aangepast? Het is gewoon honderd procent je best doen en bij de les blijven”, zegt Dams in gesprek met het Eindhovens Dagblad. “Ik focus van wedstrijd tot wedstrijd en heb ook heel weinig aan Juventus gedacht. Die voorbereiding begint nu pas.”

Het talent uit de eigen jeugdopleiding was de laatste twee competitieduels basisspeler. Toch blijft hij met beide benen op de grond staan. “Als spelers weer fit raken, kan ik zomaar weer bij Jong PSV zitten. Ik wil het niet hoog in de bol krijgen en grijp elke kans aan.”

“Mijn ontwikkeling is snel gegaan, maar je moet er alsnog elke wedstrijd staan. Voor mijn gevoel heb ik het redelijk gedaan.” Dams speelde vorig jaar nog in de Youth League en mag nu dromen van zijn debuut in de Champions League. Dinsdag neemt PSV het in het miljardenbal op tegen Juventus.

“Nu is het voor mij grote mannenwerk, waar ik enorm naar uitkijk. Prachtige tijden zijn het zo, want Eindhoven is een tweede thuis voor mij. Ik leef het grootste deel van mijn leven al hier in Nederland.”