Home Nieuws In het Feyenoord-DNA | Van Hanegem moppert er op los: ‘PSV nu...

In het Feyenoord-DNA | Van Hanegem moppert er op los: ‘PSV nu al uit zicht verdwenen’

2025
0

Willem van Hanegem heeft geen best weekend en baalt van alles en iedereen rondom Feyenoord.

De Rotterdamse club heeft haar hoogtepunt al lang en breed achter de rug maar daar willen de Rotterdamse fans en volgers steeds niet aan want de basis is zo goed, de aankopen zijn zo sterk en het beleid zo stabiel.

Er is immers geld voorhanden en spelers zijn weer meer waard geworden onder Arne Slot maar de Rotterdamse fans en volgers en alles wat er nog meer achteraan hobbelt willen het maar niet geloven maar het zit toch echt in het DNA van de Rotterdamse club.

Wat dan precies? Diep in het DNA van de Rotterdammers zit verscholen dat wat goed is vaak weer verpest wordt, weggeven wordt, verknald wordt. Juist dat loopt als een rode draad door de geschiedenis van de Rotterdammers. Gaat het even goed en/of ok, weet je bijna zeker dat het snel weer keren zal. Feyenoord lijkt alleen te kunne pieken door goed personeelsbeleid in de vorm van het aanstellen van een bijzondere trainer, die het algehele niveau weet op te krikken. De club uit Zuid zou juist moeten uitblinken in algehele zin, op alle niveau’s, zodat het zich decennia achtereen in de vaderlandse top kan nestelen in plaats van één of twee seizoenen. Kortom, Feyenoord koerst weer af op de bekende vrije val.

Althans, in die fase lijkt Feyenoord alweer te zijn gearriveerd. Het is dat het winnen van de KNVB-Beker in Nederland niet zo’n kunst is, want anders had het er de laatste 20 jaar nog beroerder uit gezien voor het club van Zuid. Terug naar het heden en dat betekent een nieuwe opdoffer in het nieuwe seizoen want een minimaal, marginaal puntje nam Feyenoord mee uit Groningen, waar de thuisploeg vele delen van de 90 minuten gewoon de betere ploeg was.

Van Hanegem haalt dan ook hard uit naar de ploeg van Priske. Het chagrijn klinkt dan ook stevig door in de analyse van De Kromme, die tegelijkertijd concludeert dat het seizoen eigenijk al ver gespeeld is gezien de achterstand op PSV.

‘Dat gevoel krijg ik ook bij de persconferenties van Brian Priske en vlak daarvoor dat achterlijke kringetje dat hij na afloop met zijn spelers vormt op het veld. Ik zou als speler zeggen: je gaat er zelf maar staan, maar ik doe niet meer mee aan die onzin. Priske zegt daar de eerste dingen die bij hem zijn blijven hangen na afloop, legt hij steeds uit. Je zou als speler dan ook kunnen zeggen: ‘Goeie wissel trainer, een spits erin bij 0-2 toen er een middenvelder kramp had. Want we zitten al zo lekker in het seizoen en die voorsprong vasthouden was niet zo belangrijk.’ PSV is nu al uit het zicht verdwenen en het is september’, klinkt het.

‘Iedereen zit het verschil in niveau, het wordt steeds minder. Dat hebben ze gewoon onderschat bij Feyenoord. Ik dacht dat de lat omhoog was gegaan en dat er voor jaren een basis was gelegd om te presteren. Nou, ik zie geploeter met te veel spelers die de kwaliteiten missen. Die slotfase van Gijs Smal, dat kan toch niet?’, aldus een zeer teleurgestelde Willem van Hanegem.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in