Home Nieuws ESPN-analist Marciano Vink twijfelt: ‘Heel complete speler, maar absolute top…?’

ESPN-analist Marciano Vink twijfelt: ‘Heel complete speler, maar absolute top…?’

1733
0

Marciano Vink kijkt dinsdagavond met de nodige interesse naar het Champions League-duel van PSV met Juventus.

Om 19.45 uur staat de kraker in Turijn op het programma. Vink is van mening dat het tijd wordt dat Johan Bakayoko PSV ook in Europees verband bij de hand gaat nemen.

De analist van ESPN vraagt zich af of de Belgisch international wel de potentie heeft om de absolute top te bereiken.

“Ik vind Bakayoko een heel complete speler”, begint Vink tegenover ESPN. “Hij heeft zó veel wapens, maar hij kan nog wel wat leren. De stap in één keer naar de top zetten, is heel lastig. Bij zulke clubs heb je te maken met internationals, die qua intensiteit verder zijn. Hij kan winst behalen door regelmatig op een hoger niveau te acteren.”

Vink stelt dat Europese topclubs zich niet voor Bakayoko gaan melden als hij enkel in de Eredivisie weet uit te blinken. “Als ik kijk naar Rodrygo, Vinícius en Saka… Die hebben een bepaald soort hardheid. Noni Madueke kwam bij Chelsea in een groep van zestig spelers waarin hij zichzelf moest bewijzen. De bewegingen die hij maakte werkten niet en hij liep achter de intensiteit aan.”

Een tussenstap richting de Europese top kan Bakayoko goed doen, meent Vink. “Intensiteit is moeilijk na te bootsen in de training. PSV is een mooie springplank naar een andere club waar je jezelf weer kunt verbeteren. Bij de nationale ploeg van België is de concurrentie al enorm. Dat is een beetje wat je krijgt als je naar een absolute topclub gaat. Ik weet niet of het reëel is.”


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in