Home Nieuws De communicatie van Peter Bosz in Turijn

De communicatie van Peter Bosz in Turijn

1239
0

Natuurlijk baalde Peter Bosz enorm nadat zijn ploeg op het allerhoogste niveau niet thuis wist te geven.

Het podium waarop PSV wenst te schitteren, was dinsdagavond te hoog gegrepen en dus faalde zijn ploeg. PSV viel ondanks bij momenten meer dan prima voetbal, best tegen in Turijn. Felheid, duelkracht, hardheid, wilskracht; het zijn de bekende termen die onder de aloude en standaard noemer mentaliteit vallen maar daarom niet minder waarheid zijn na afloop van Juventus – PSV.

Peter Bosz communiceerde na afloop van Juventus – PSV echter precies dat wat zijn ploeg nodig heeft. Niet om de hete brei heendraaien maar ook zalven.

“Ik heb tegen het team gezegd net dat we terecht verloren hebben. Het ligt altijd aan jezelf dus wij waren niet goed genoeg. In balbezit niet, heel veel onnodig balverlies, niet gedurfd naar voren spelen, maar ik vond ook dat we verdedigend heel veel gaten lieten vallen en dus ook zeker niet goed verdedigd hebben”, concludeerde Bosz terecht maar daar bleef het niet bij.

Maar Bosz weet van wanten en zei erachteraan: ‘En toch denk ik dat we van deze ploeg kunnen winnen. We moeten als ploeg gewoon een ontwikkeling door zien maken, het is bijna een deja-vu met vorig jaar waar we met 4-0 verloren van Arsenal. Dan kun je nu zeggen, het is maar 3-1 maar ik vond Arsenal ook wel wat beter dan dit Juventus”, is Bosz open over de kracht van Arsenal, dat inderdaad in een ander tempo speelt dan Arsenal.

Bosz vergeet er echter niet bij te vermelden waarin zijn ploeg tekort schoot in Turijn. “Ik ben het wel eens dat we grinta en strijdbaarheid misten. Ik vond het slappe hap”, concludeerde de trainer terecht.

Maar desalniettemin sloot Bosz af met een staaltje sterke en uitstekende communicatie over het geheel. “Ik vind niet dat we ondersteboven gespeeld zijn, maar in de duels en aan de bal hebben we niet voldoende geleverd. Deze nederlaag is wel van een totaal andere orde dan vorig jaar tegen Arsenal”, klinkt het terecht.

“Waarom? Omdat wij toen de selectie al grotendeels op orde hadden en nu kunnen we nog niet of niet volledig over spelers beschikken. Met die spelers gaan wij een topteam bouwen, daar ben ik van overtuigd. Een team dat ook tegen Juventus kan strijden om de overwinning”, aldus Peter Bosz, die hiermee precies de juiste communicatie hanteert na een flinke nederlaag, die we niet zagen aankomen, ongewenst is en die we als PSV zijnde ook niet gewend zijn.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in