Home Nieuws Reactie kon niet uitblijven | Valentijn Driessen haalt stevig uit naar ervaren...

Reactie kon niet uitblijven | Valentijn Driessen haalt stevig uit naar ervaren spelers én naar Peter Bosz

2491
0

Het duurde even maar daar is dan toch de uithaal, de ferme uithaal, van Valentijn Driessen naar aanleiding van de verloren wedstrijd in Turijn.

Een reactie van Driessen, criticaster van beroep, kon natuurlijk niet uitblijven na de teleurstellende avond in het Allianz Stadium van Turijn. Deze keer snijdt het zeker hout wat Driessen verkondigt.

De criticaster van De Telegraaf ging er dinsdagavond eens goed voor zitten en keek uit naar het veldspel van de ploeg van Peter Bosz. De eerste 20 minuten maar ook grote delen erna, was het inderdaad ook best prima wat de ploeg van Bosz op de mat wist te leggen. Aan de bal, die soms prima en snel van links naar rechts ging, was het meer dan behoorlijk wat PSV liet zien.

In Juventus kende PSV wel een tegenstander die uitermate goed voorbereid leek te zijn op het specifieke spel van PSV en ook verdedigend liet Juventus ondermeer door middel van duelkracht zien dat goed verdedigen een heuse kwaliteit is. Hoe staat het met de ervaren spelers van de selectie van Peter Bosz? Driessen vraagt het zich af in De Telegraaf want de analist kan zich niet vinden in dat wat de ervaren spelers lieten zien in Turijn.

Valentijn Driessen is dan ook erg kritisch op de ervaren spelers van PSV, maar vindt zeker ook dat Peter Bosz verantwoordelijk is voor de afstraffing in Turijn.

“Het was jongens tegen de mannen”, begint Driessen over de teleurstellende 3-1 nederlaag van PSV op bezoek bij Juventus. “Dat had ik niet verwacht. Zeker niet omdat PSV zo had uitgekeken naar die wedstrijd. Maar ze zijn op alle fronten afgetroefd. PSV kwam nog genadig weg met deze uitslag die veel hoger uit had kunnen vallen”, vervolgt Driessen. “Dit is niet wat je verwacht van de Nederlandse kampioen.”

Volgens Driessen ligt de schuld van de verliespartij in Turijn ook bij Bosz. “Het is onder andere de taak van een trainer om de boel wél op scherp te krijgen. Als het voetballend niet lukt, moet je iets anders leveren en daar is Bosz medeverantwoordelijk voor.”

Driessen had ook meer verwacht van de grote namen uit de selectie, die hij bij naam en toenaam noemt. “Van spelers als Luuk de Jong, Jerdy Schouten en Joey Veerman, die internationaal toch redelijk wat hebben meegemaakt, verwacht ik dat ze meer brengen”, besluit Driessen. Ook Johan Derksen haalde in onderstaande video stevig uit naar ondermeer Joey Veerman.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in