Home Nieuws Paris Saint-Germain origineel in aankondigen Champions League-wedstrijd tegen PSV

Paris Saint-Germain origineel in aankondigen Champions League-wedstrijd tegen PSV

6726
0

PSV wacht na de thuisbeurt tegen Sporting Lissabon in Parijs de club waar het de laatste twee tot drie jaar veel mee in verband is gebracht.

Of anders gezegd, Paris Saint-Germain is veel met PSV in verband gebracht omwille van de vele en serieuze interesse in spelers van PSV. Uiteraard luistert het bekendste dossier naar de naam van Xavi Simons, waarin Paris Saint-Germain PSV vorig jaar zomer nog even wilde ‘verrassen’ omwille van het feit dat Simons een jaar eerder, in de zomer van 2022, als een dief in de nacht uit Parijs vertrok om bij PSV te tekenen.

Hulde voor John de Jong, dat mag nog altijd gezegd worden maar tegelijkertijd lukte het De Jong en zijn team niet de inmiddels veel besproken clausule uit het contract van Simons te sleutelen. Sterker nog, John de Jong loog keihard in gesprek met Arno Vermeulen van de NOS toen hem gevraagd werd of de Parijse topclub nog enige greep op Simons had. ‘Nee’, luidde het gelogen antwoord van John de Jong.

De contacten tussen de beide directies van zowel PSV als Paris Saint-Germain zijn goed te noemen. De Parijse topclub bood eerder al op spelers als Johan Bakayoko, in de winterstop van 2022 wilde Paris Saint-Germain zo’n 10 miljoen euro voor Bakayoko betalen maar zowel PSV als Bakayoko, die toen nog niet de status van nu had, zagen niets in een uitgaande transfer.

Ook was er contact over Ibrahim Sangaré, die kort in de belangstelling stond van Paris Saint-Germain, evenals Cody Gakpo. Bakayoko bleek echter hoofdtarget voor Paris Saint-Germain te zijn maar de aanvaller zag destijds zoals gezegd niets in een uitgaande transfer. In die situatie is overigens nog steeds geen verandering gekomen dus aan Bakayoko binnenkort de eer om in het huis van Paris Saint-Germain te laten zien dat hij een speler is geworden die de internationale top aan zou kunnen.

Echter moet het dan wel beter dan dinsdagavond want Bakayoko zat dinsdagavond dicht tegen de ondergrens aan wat zijn prestatie betreft. PSV krijgt de kans zich te revancheren tegen een gevestigde Europese club. Op 22 oktober om 21u is PSV te gast in het Parc des Princes stadion in het westen van de Franse hoofdstad. Ook voor de Parijse topclub, een nieuwe periode zonder steraanvaller Kylian Mbappé, is de Champions league inmiddels begonnen. Het won thuis in de slotminuut van FC Girona.

De Parijse club kondigde deze week op een ludieke maar originele manier de start van de Champions League aan. In een video-item op Instagram is te zien dat er een zevental kleine bootjes over de Seine in de Franse hoofdstad varen met daarop de vlaggen van de komende tegenstanders. Ook het bootje van PSV met de beide PSV-vlaggen links en rechts van het gevaarte worden duidelijk zichtbaar getoond, zoals onderstaan item op Instagram uitwijst.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in