Home Nieuws Huub Stevens vreest voor rol als reserve voor absolute basisspeler onder Bosz

Huub Stevens vreest voor rol als reserve voor absolute basisspeler onder Bosz

11914
0

Het is eigenlijk te gek voor woorden dat er openlijk getwijfeld wordt aan de kwaliteiten van Joey Veerman.

Of beter gezegd, aan zijn status als basisspeler. Want er zijn inmiddels enige analisten die denken dat Peter Bosz er goed aan zal doen eens te overwegen Joey Veerman op de bank te laten plaatsnemen. Ruud van Nistelrooij besloot ruim anderhalf jaar geleden hetzelfde te doen maar of het destijds in Emmen effect sorteerde is een meer dan gerechtvaardigde vraag te noemen.

Enige frictie ontstond er wel degelijk tussen Van Nistelrooij en Veerman. Ook diens mentaliteit kwam zelfs ter sprake, hoewel daar nu geenszins aanleiding voor is dat nogmaals te benoemen of aan te wijzen. De middenvelder speelde slechts een mindere wedstrijd, niets meer en niets minder. Toch lijkt het dan ook voor Veerman zo te werken, dat er momenteel openlijk getwijfeld wordt aan diens positie als vaste basisspeler.

Zo denkt ook Huub Stevens dat Joey Veerman behoorlijk wat druk op zijn schouders voelt bij PSV. De oud-trainer ziet Veerman een lastige fase doormaken. Stevens heeft Veerman tegen Juventus en Fortuna Sittard zien spelen. De Limburger was niet overtuigd van het spel van de middenvelder en het zou hem niet verbazen als Veerman binnenkort op de reservebank komt.

“Maar hij heeft te veel kwaliteiten om lang op de bank te zitten”, relativeert Stevens de situatie van Veerman in gesprek met het Eindhovens Dagblad.

Wie moet er spelen in plaats van Veerman? “Elke wedstrijd kan iets anders vragen. Soms heeft PSV meer Saibari nodig en wil je met een combinatie van kracht en souplesse iets forceren. Soms heb je Veerman juist bikkelhard nodig”, klinkt Stevens. Stevens is van mening dat Veerman en Saibari qua niveau niet erg veel van elkaar verschillen.

“Veerman zal zich vast zorgen maken, maar moet als speler niet veranderen. De kwaliteiten die hij heeft, zijn heel bijzonder voor de Eredivisie.” Stevens denkt ondanks een aantal mindere wedstrijden van Veerman dat een zomerse transfer dan uiteindelijk toch moet gaan lukken. “Misschien niet meer naar de absolute top, maar wat is er mis met een club als Olympique Marseille, waar hij blijkbaar heen kon? Volgens mij een prachtige stap, waar hij op een mooie leeftijd nog uitgedaagd wordt”, aldus Huub Stevens over de situatie van Joey Veerman.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in