Home Nieuws ‘Te kritische’ Bosz legt uit waarom Noa Lang in seizoen twee bij...

‘Te kritische’ Bosz legt uit waarom Noa Lang in seizoen twee bij PSV pendelt tussen bank en basis

6586
0

PSV wacht in Tilburg een uitwedstrijd tegen Willem II en kan zich enkele dagen later alweer opmaken om een topprestatie te leveren.

In het tweede seizoen van Noa Lang bij PSV pendelt de aanvaller, die vorig seizoen in het Philips Stadion het publiek in vervoering bracht door de gehele laatste lijn van Sevilla horendol te draaien, tussen de bank en de basis. Peter Bosz en zijn staf zijn erg voorzichtig met Noa Lang, die nog altijd ‘langzaam’ gebracht wordt.

Bosz zou Lang het liefste wekelijks willen inzetten als Noa Lang-fan, hoewel Bosz ook wel gecharmeerd is van het spel van Malik Tillman op de flanken. Noa Lang zit echter in een heus traject. Peter Bosz werd er vrijdagmiddag opnieuw naar gevraagd en gaf tekst en uitleg. Een basisplaats ligt snel in de lijn der verwachtingen maar het is nog niet zo ver dat Lang omwille van zijn fitheid wekelijks als eerste op het wedstrijdformulier staat.

“Hij is gelukkig weer veel minuten aan het maken. Daar ben ik blij om. Het heeft ermee te maken of hij fit genoeg is om meer minuten te maken, maar ook of hij voetballend ver genoeg is. Dat zijn twee verschillende dingen. Beide neem ik mee. Met voetballend bedoel ik of hij ook de kwaliteit levert die ik wil zien. Hij kan wel dertig minuten in staat zijn om over dat veld heen en weer te rennen, maar het belangrijkste is dat we winnen”, aldus Peter Bosz, die zichzelf vrijdagmiddag zo nu en dan naar eigen zeggen te hard en te kritisch vindt.

Peter Bosz vond zichzelf wel wat kritisch

Peter Bosz blijkt de uitbeurt op bezoek bij Fortuna nogmaals te hebben geanalyseerd. Met terugwerkende kracht vond Bosz dat hij na de wedstrijd tegen Fortuna, die door PSV met 3-1 was gewonnen, wel wat erg kritisch was geweest.

“Ik vond ook wel dat ik heel kritisch was. Ik vind: je zit bij PSV. Dat is een topclub. Daar moet je winnen. En wij willen ook nog winnen op een manier die aantrekkelijk en leuk is voor de mensen. Je vraagt heel veel en dat moet je elke week en vaak twee keer per week. Aan de andere kant vind ik dat dat bij PSV hoort en dat begint bij mij als trainer. Maar het is ook zo dat we na zes duels 18 punten hebben. Daar zouden een hoop andere clubs voor tekenen. We doen een hoop dingen dus wel goed. Ik vond mijn kritiek na afloop misschien wel heel hard. Ik ben altijd wel kritisch en ben dat ook intern heel vaak. Iedere trainer ziet altijd zaken die niet goed gaan. De vraag is of je ze ook altijd moet benoemen. Ik benoem ze vaak wel.”

Bosz is dit seizoen al vaker kritisch geweest over het spel van zijn team maar daar heeft de trainer wel een verklaring voor na het seizoen dat zijn ploeg landskampioen werd. Eerder spraken Luuk de Jong en Peter Bosz al uit dat de druk dit seizoen anders zal zijn en dat iedereen gefocust moet blijven.

“Ik moet vaker dan me lief is kritisch zijn. Ik ken mijn spelers. Ik weet hoe goed ze zijn, waartoe ze in staat zijn. Ik weet wat ze hebben laten zien, dan moet je met minder geen genoegen nemen. Wat ik deze week heb geconstateerd, is dat we eindelijk goed getraind hebben. Dan bedoel ik niet in de inzet, maar de kwaliteit. De positiespellen waren weer van het niveau dat ik vorig jaar heb gezien”, aldus Bosz over het niveau van de trainingen afgelopen week.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in