Home Nieuws Dit PSV kan het Eredivisierecord met 17 of 18 overwinningen achterelkaar verbreken

Dit PSV kan het Eredivisierecord met 17 of 18 overwinningen achterelkaar verbreken

567
0

Zoals altijd is Peter Bosz een trainer van het kaliber: eerlijk, open, transparant en analyserend.

Ook nu blijft de trainer die deze zomer is begonnen aan zijn tweede seizoen bij PSV eerlijk naar de media toe over de prestaties van zijn team. Uit het vorige seizoen zijn we gewend dat Bosz kritisch kan zijn over de prestaties van zijn spelers en dit seizoen treffen we wederom een strenge Bosz aan tijdens de verschillende interviews.

Naar de media toe is de trainer duidelijk over de prestaties die PSV geboekt heeft tot zover in het seizoen. Het team heeft het zo nu en dan moeilijk, speelt ‘slordig’ en lijkt meer moeite dan vorig seizoen te hebben met aanvallen en balbezit. Althans, dat is zijn analyse van het seizoen tot dusver. De media complimenteert PSV hier en daar met de resultaten maar de meeste PSV-fans zijn in dubio.

Waar de meningen dan over verdeeld zijn onder de fans? Het gaat over een uitspraak van vorige week. Peter Bosz stelde vast dat het dit seizoen vrijwel onmogelijk wordt opnieuw het record te verbreken. De redactie van PSV Inside formuleerde daar de volgende stelling op: Peter Bosz heeft gelijk door dit seizoen het record, 17 of 18 overwinningen achterelkaar, vrijwel uit te sluiten.

Bosz wil de druk weghalen bij de selectie, nog 12 keer achterelkaar winnen kan zeker

Ruim de helft van alle PSV-fans is ervan overtuigd dat alle uitspraken en media-uitingen van Bosz daarover een tactiek is. Hij wil hiermee namelijk zijn spelers ontlasten van prestatiedruk. Hiermee denkt Bosz dat zijn team zeker nog wel 12 keer achterelkaar kan winnen dit seizoen, aldus de stemmers.

Dit seizoen is het allemaal wat minder sprankelend en minder goed

Eén derde van alle fans is er eerlijk in dat zij het spel van de club minder sprankelend vinden dan voorafgaand seizoen. In hun mening speelt PSV dan ook een ‘minder goed’ seizoen. Hiermee sluiten ze zich aan bij de uitingen van de hoofdtrainer. Net als vorige Eredivisie heeft PSV nog steeds wel al haar wedstrijden gewonnen en hiermee dus maximale punten in de zak.

Met minder sprankelend en minder goed voetbal toch winnen, belooft veel goeds voor komende maanden

Een op de vijf fans vindt dat ondanks het spel dit seizoen, het inderdaad minder sprankelend is én minder goed is. Ze kennen de kwaliteiten van de spelers en geloven dat er de komende maanden veel goeds te wachten staat. Op sociale media uiten fans zich dan ook nog steeds enorm trots en staan met volle support achter de club, in de hoop dat er alsnog een record gevestigd kan gaan worden.

Opmerkelijk, want alleen Teze en Dest zijn vertrokken en inmiddels prima vervangen

Een minuscuul deel van alle PSV-aanhangers die hun stem uitbrachten vindt dat Peter Bosz zijn uitspraken niet altijd even gestaafd zijn. Het is vreemd dat er bepaalde uitspraken worden gedaan over de prestaties van dit seizoen met betrekking tot het record. De teamdynamiek is iets veranderd en de spelers moeten nog wennen aan elkaar, maar dat neemt niet weg dat de kans op het verbreken van een Eredivisierecord onmogelijk is. Er zijn tenslotte maar twee basisspelers niet meer bij dit seizoen, te weten Dest en Teze.

Deel jij de volgende keer ook je mening op PSV Inside? 👉🏼 Breng HIER je stem uit over de huidige prestaties van Johan Bakayoko.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in