Home Nieuws Feyenoord-fans worden ‘misselijk’ van de beelden als ze naar PSV kijken

Feyenoord-fans worden ‘misselijk’ van de beelden als ze naar PSV kijken

7940
0

Het spel van PSV geraakte zaterdag namiddag in Tilburg in een betere vorm na het inbrengen van Rick Karsdorp.

Over de rechterkant verliep de opbouw meteen een stukje soepeler na het inbrengen van Karsdorp. De verdediger, transfervrij overgenomen van AS Roma lijkt zich richting een topfitte staat te begeven en dat mag met recht goed nieuws worden genoemd in aanloop naar de maand oktober en in aanloop naar PSV – Sporting Lissabon. Karsdorp heeft immers ervaring met het spelen van internationale wedstrijden, hoewel Mauro Júnior dat inmiddels ook heeft.

Na rust maakte Karsdorp in ieder geval een prima indruk. Het levert de rechtsback prima commentaren en kritieken op. Zo bleek Bram van Polen zondagmorgen bij ESPN onder de indruk te zijn van de 29-jarige rechtsback, die Peter Bosz meerdere opties geeft achterin.

“Ik vond Karsdorp goed invallen, met name aan de bal. Dan is hij echt wel indrukwekkend, hoor. Hij ziet het gewoon en geeft ze op maat. Hij voetbalt heel makkelijk. Daar ligt af en toe ook wel een beetje zijn valkuil, dat het te makkelijk is. Dat is bijna zonde”, zei Van Polen bij Goedemorgen Eredivisie.

Karsdorp gaf de assist bij de tweede treffer van Ricardo Pepi en dat zag evenals de pass van Noa Lang erg goed uit. “Dat doet hij fantastisch. Het is wat iedere buitenspeler wil zien, dat zijn back erover heen komt. Hij legt hem fantastisch terug. Echt zo’n trainingsgoal”, aldus Van Polen.

Niet alles lukte bij Karsdorp want niet veel later verspeelde de rechtervleugelverdediger echter simpel de bal aan Willem II’er Sandra, nadat hij iets te laconiek Jerdy Schouten probeerde aan te spelen. “Ja, dat is ook Karsdorp. Aan de ene kant kan ik daar wel van genieten, aan de andere kant zie je dat niet graag als trainer. En hoe hij daarna staat te verdedigen, hij draait eerst met zijn rug naar de tegenstander”, klinkt het kritisch over het spel van Karsdorp.

Feyenoord-fans ‘misselijk’ van de beelden

Waar de defensieve problemen van de selectie van Peter Bosz naar de achtergrond lijken te zijn verdreven, geldt dat in Rotterdam wel anders en zeker op de rechtervleugel. Zo denkt Hans Kraay denkt dat de Feyenoord-fans hoe dan ook ‘misselijk worden van de beelden’ als ze naar PSV en Karsdorp kijken. Feyenoord koos voor Jordan Lotomba als nieuwe rechtsback.

“Ja, dan was ik voor Karsdorp gegaan”, reageert Van Polen. “Dat is ook een eigen jongen.” Tafelgast Dick Advocaat gaat in op de uitspraken van Karim El Ahmadi, die vorige week zei dat Karsdorp ‘op zestig procent nog de beste was’ bij Feyenoord. “Maar hij raakte ook heel snel geblesseerd. Het is een geweldige jongen trouwens. Er zit een goed hart in. Alleen kan hij ook weleens lastig zijn. Het is ook een lastige jongen als hij niet speelt”, aldus Dick Advocaat over de andere kant van het geheel rond Karsdorp.

Van Polen kijkt alvast uit naar de rentree van Sergiño Dest. “Dan heb je Karsdorp op rechts en Dest op links, goh”, klinkt het aan tafel bij ESPN.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in