Home Nieuws Stunten in Parijs of zes punten tegen tegenvallend Girona én tegenvallend Shakhtar...

Stunten in Parijs of zes punten tegen tegenvallend Girona én tegenvallend Shakhtar Donetsk

1195
0

PSV’s komende tegenstanders in de Champions League verloren allen de tweede groepswedstrijd van de nieuwe opzet van de Champions League.

Paris Saint-Germain verloor op bezoek bij Arsenal met 2-0 en viel erg tegen. De club uit Londen was de Parijse topclub duidelijk de baas en zodoende had de score ook nog hoger kunnen uitvallen. Shakhtar Donetsk verloor thuis, in Polen omwille van de omstandigheden in Donetsk, met 0-3 van Atalanta Bergamo.

Ook FC Girona hield de punten niet in Spanje maar ging in een vreemde wedstrijd thuis voor slechts 9000 toeschouwers onderuit tegen Feyenoord. Een gatenkaas was het achterin bij zowel Paris Saint-Germain, Atalanta Bergamo als Shakhtar Donetsk.

PSV speelde een wereldpartij tegen Sporting Lissabon en liet het gros van de wedstrijd zien veel sterker te zijn dan de vooraf zo opgehemelde Portugese topclub, die simpelweg gewoon erg tegenviel. Aan de bal was het prima wat de Portugezen lieten zien maar de ploeg van Bosz was veel agressiever, combineerde beter en wist de tegenstander mede door een brok agressiviteit grote delen van de wedstrijd te overklassen.

Het ophemelen van Sporting Lissabon bleek achteraf voor niets te zijn geweest en waarom zou een Portugese topclub in hemelsnaam ook zo moeten worden opgehemeld omdat het in de eigen Liga slechts twee tegendoelpunten (minder dan PSV) te verwerken kreeg? Voor assistent-trainer Stijn Schaars werd het een bijzonder weerzien, want Schaars stond zelf onder contract bij de Portugese topclub. Ook Schaars waarschuwde PSV vooraf voor de Portugese club.

De ploeg van Ruben Amorim maakte tot aan de wedstrijd tegen PSV indruk op Schaars. “Ik volg Sporting wel. Ik denk dat de coach het goed voor mekaar heeft. Hij heeft wat veranderd in de ploeg en binnen de club. Een bepaalde mentaliteit. Hij heeft daar succes mee dus dat doet hij goed. Het is een jonge trainer. Goede visie. Ik vind dat alleen maar mooi. We kijken met elkaar beelden en dan zien we waar de kwaliteiten en de zwakke punten zitten. Waar kunnen we een kans hebben om een wedstrijd te beslissen. Het feit dat ik daar gespeeld heb. Nu is het weer anders dan toen. In die zin verandert er niks”, aldus Schaars over de wedstrijd van afgelopen dinsdagavond, die PSV helaas slechts één punt opleverde.

PSV reist maandag 21 oktober af naar Parijs om aldaar de uitwedstrijd tegen Paris Saint-Germain te spelen. Daarna wacht de ploeg van Peter Bosz twee thuiswedstrijden tegen FC Girona en Shakhtar Donetsk. Mocht PSV zeven punten uit de drie wedstrijden kunnen halen staat het er meer dan prima voor met daarna wedstrijden tegen Stade Brest en Rode Ster Belgrado op de agenda. Kortom, het perspectief is nog altijd gunstig gezind, ondanks de teleurstellende 1-1 remise tegen Sporting Lissabon.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in