Home Nieuws Kenneth Perez prijst heuse ‘kwaliteitsspeler’ maar baalt van invulling op de rechterflank

Kenneth Perez prijst heuse ‘kwaliteitsspeler’ maar baalt van invulling op de rechterflank

1311
1

Durft Peter Bosz het aan dinsdagavond te beginnen met Rick Karsdorp in de basis tegen Sporting Lissabon.

Voor spelers die transfervrij zijn in combinatie met een lange periode van inactiviteit, geldt dat blessures op de loer liggen. Geringe topfitheid en een langere periode van langere fysieke belasting zorgen er in de regel voor dat topspelers sneller geblesseerd kunnen geraken. Of dat ook voor Rick Karsdorp geldt valt nog te bezien maar feit dat de verdediger nog niet maximaal inzetbaar is.

Karsdorp zou eventueel kunnen starten dinsdagavond en heeft de afgelopen maand net zo veel/weinig gespeeld als Mauro Júnior. Maar wie is er fitter en wie geldt als meer geschikt te starten tegen de Portugese club uit Lissabon?

Peter Bosz kan in ieder geval niet beschikken over Ivan Perišić. Zijn verhaal en onbeschikbaarheid in de Champions League zijn immers bekend. Marciano Vink en Kenneth Perez zijn in ieder geval niet helemaal te spreken over de invulling van de rechterkant. Vink en Perez zijn wel positief over de eerste minuten van Ivan Perišić voor PSV, zo geeft het duo aan in Dit was het Weekend.

Perez noemt de Kroaat ‘een echte kwaliteitspeler, terwijl hij van Rick Karsdorp nog niet onder de indruk is dus dat gaat een probleem worden voor Bosz dinsdagavond, denkt de Deen. Er moet dan ook nog het nodige gebeuren, alvorens PSV over een volledig fitte Rick Karsdorp kan beschikken. Dat stelt Kenneth Perez, die de van AS Roma overgekomen vleugelverdediger vond tegenvallen tegen Willem II.

Karsdorp viel na rust in tegen Willem II maar het kon Perez niet bepaald bekoren. “Ze moeten Karsdorp heel snel fit krijgen”, meent Perez bij Voetbalpraat op ESPN. Mauro Júnior stond in Tilburg in de basis op rechtsback. “Een linksbenige rechtsback. Of je nu Mauro of Matteo Dams daar neerzet, het werkt gewoon niet. In je opbouw, het versnellen van het spel”, aldus een kritsiche Perez.

Perez krijgt de vraag of hij te spreken was over het optreden van Karsdorp, die aangever was bij de 0-2 van Ricardo Pepi. “Nee, man. Echt niet. Omdat die een assist geeft, heeft hij goed gespeeld? Hij maakte zoveel foute keuzes, niet normaal. Karsdorp moet nog zoveel fitter worden”, is de Deen van mening.


1 REACTIE

  1. Misschien dat een andere speler die meer beleving toont een goede oplossing zal zijn want er zijn genoeg spelers die ook een goede techniek, snelheid en energie en met eendoordachte kijk op voetbal heeft en 2 stappen vooruit kan denken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in