Home Nieuws Wesley Sneijder zit er faliekant naast: ‘De Nederlandse pers prijst hem elke...

Wesley Sneijder zit er faliekant naast: ‘De Nederlandse pers prijst hem elke week de hemel in’

5213
0

Beeldvorming, iedereen maakt zich er schuldig aan. Althans, iedereen doet er aan mee en trekt dan conclusies. Het gevolg: zwart-wit conclusies.

Zo ook maandagavond bij Rondo van Ziggo. Het spel van Joey Veerman is sinds Juventus – PSV stevig onderwerp van gesprek geworden. Na Fortuna Sittard – PSV werd het bepaald niet minder. Veerman geldt in ieder geval als niet beschikbaar voor de komende weken en mist de uitwedstrijden tegen AZ en Paris Saint-Germain.

We gaan als vanzelf en automatisch ervaren welke consequenties dat zal gaan hebben. Maandagavond bij Rondo was Veerman weer onderwerp van gesprek. De analisten bij Rondo van Ziggo Sport hebben de huidige status van Joey Veerman besproken en wat de heren naar eigen zeggen opvalt is dat de Nederlandse media Veerman te vaak hoog op de troon hijsen.

Verschillende media concluderen bijvoorbeeld volgens Wesley Sneijder dat de middenvelder uit Volendam de Eredivisie zou zijn ontgroeid en dus werd die conclusie, die niet op waarheid berust, aangehaald door de heren analisten. Wesley Sneijder maar ook Marco van Basten zijn kritisch en Van Basten stelt dan ook vast dat het zogenaamde falen van Veerman ligt aan het feit dat hij ‘een dieselmotor heeft’.

De discussie over Veerman begint bij een vraag van Wesley Sneijder aan Khalid Bouhlarouz. “Wat druk betreft, vind je dat Veerman het hoogste niveau aankan?” Bouhla reageert: “Nee, dat vind ik persoonlijk niet. Toen ik bij AZ zat in seizoen 2021/2022, hebben we een tactiek gehanteerd dat we vol druk op hem zetten. Dan wijkt hij uit naar de zijkant”, aldus de analist.

Sneijder reageert en geeft aan niet te snappen waarom Veerman zo geroemd wordt. “De Nederlandse pers die prijst hem elke week de hemel in: ’topniveau’. Hij heeft de potentie, kan de stap maken, maar laat het niet zien in grote wedstrijden”, aldus Sneijder, die er faliekant naast zit met zijn conclusie over Veerman want de middenvelder wordt juist stevig bekritiseerd in plaats van de hemel ingeprezen. Met name na Oostenrijk – Nederland en Juventus – PSV werd Veerman hard aangepakt en geenszins de hemel in geprezen.

Tafelgast Jan Mulder stelt dan een opmerkelijke vraag. “Moet je hem op overlevingstocht door de Ardennen sturen?” Sneijder reageert resoluut: “Nee, dit is wie hij is.”

Bouhlarouz weet wat Veerman moet doen om het hoogste niveau te bereiken. “Goede spelers die kunnen op een hoger niveau dezelfde prestaties blijven leveren. Kijk naar Jerdy Schouten op het EK, die kan schakelen. En dat mis je bij Veerman.”
Volgens Van Basten komt daar ook een ander aspect bij kijken. “En daar heb je ook fysiek voor nodig. Want hij is niet snel, niet wendbaar. Je hebt een GTI-motor of een dieselmotor. Hij heeft een dieseltje. Van Hanegem had ook een diesel, maar die was ook zo slim en fysiek sterk, die kon het beter compenseren.”

Veerman werd de afgelopen zomer gelinkt aan de Europese top, waaronder aan Arsenal en Real Madrid. Echter betroffen dit slechts enkele analisten die Veerman aan die clubs wisten te koppelen, waaronder de zoon van tafelgast Jan Mulder, Youri Mulder.

Bouhlarouz denkt dat hij momenteel nog niet rijp is voor een club als Arsenal en geeft Veerman daarom advies. “Hij kan toch best zo’n traject afleggen zoals Teun Koppmeiners heeft gedaan? Sommige spelers moeten eerst naar de Europese subtop, om de stap naar de echte top te maken. Hij is denk ik zo’n speler.”

Koopmeiners maakte in 2021 de overstap van AZ naar Atalanta en verkaste afgelopen zomer naar Juventus.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in