Home Nieuws Ophemelen houdt aan | In Portugal houdt men vrijwel geen rekening met...

Ophemelen houdt aan | In Portugal houdt men vrijwel geen rekening met de kracht van PSV en gaat men uit van winst Sporting

998
1

Sporting Lissabon kent een prima seizoen nadat het zich vorig seizoen al tot landskampioen wist te kronen.

De Portugese topclub geldt echter wel nog steeds als de derde topclub van Portugal en begeeft zich vaak onder of net onder stadgenoot Benfica dan wel FC Porto qua prestaties. Dit seizoen en vorig seizoen gaat het voortvarend met de tweede club uit Lissabon en staat het met drie gewonnen punten al goed gepositioneerd in de Champions League.

Sporting wordt links en rechts behoorlijk opgehemeld door met name enkele analisten van ESPN maar waar dat precies op gebaseerd is, is een gerechtvaardigde vraag te noemen. Ja, de Portugezen kunnen uitstekende cijfers overleggen en kregen nog maar twee tegendoelpunten in de competitie te verwerken. PSV kan zulke cijfers voor het tweede seizoen op rij ook overleggen maar word steevast gewezen op het feit dat in het de zogenaamd zwakke Eredivisie speelt, terwijl de Portugese competitie op de UEFA-lijst lager gepositioneerd staat dan de Eredivisie.

In Portugal houdt men echter nauwelijks rekening met de ploeg van Peter Bosz. Portugese media hebben veel vertrouwen in een goede afloop voor Sporting Portugal in het Champions League-treffen met PSV. Hoewel er veel overeenkomsten zijn tussen beide ploegen zien de media toch nog wel grote verschillen in het voordeel van de Portugezen. Sporting wordt dan ook als de grote favoriet gezien door de Portugese media. Oftewel, het ophemelen houdt aan.

Portugese media wijzen Sporting aan als favoriet tegen PSV
Het Portugese medium A Bola ziet dat PSV het net als Sporting Lissabon gemakkelijk heeft in eigen land. “Sporting lijkt favoriet, maar de Nederlandse club heeft ook genoeg om trots op te zijn. Sporting is onoverwinnelijk in de Primeira Liga met zeven overwinningen in zeven duels, de Nederlandse tegenstander heeft hetzelfde voor elkaar gekregen in de Eredivisie.”

Het medium analyseert nog verder maar verwacht dat PSV weinig kans maakt tegen Sporting Lissabon. “Nog meer overeenkomsten tussen beide clubs. De aanval van PSV en Sporting Lissabon is dodelijk. 25 doelpunten, gemiddeld 3,5 goals per wedstrijd”, aldus A Bola voordat het de pijlen op de defensie richt.

Toch ziet de krant ook nog wel degelijke verschillen tussen beide ploegen. “Het grootste verschil zit in de defensies. De Portugezen hebben twee goals geïncasseerd, PSV vier. Ook een verschil: Sporting begon wel goed in Europa. De club zal dit door willen zetten en dus moet Sporting Lissabon zich wapenen in Eindhoven”, klinkt het in Portugal over een verschil van slechts twee tegendoelpunten.

Het medium Jornal de Notícias stelt dat Sporting Lissabon wat goed te maken heeft voor resultaten uit het verleden in Nederland, die niet goed uitpakten. “Sporting van seizoen 2024/25 is een meedogenloze moordenaar, die snakt naar succes op Nederlandse bodem. In 2009 werd er voor het laatst gewonnen, tegen SC Heerenveen. Daarna ging het mis tegen PSV in 2019 (3-2) en tegen Ajax in 2021 (4-2).”

Ook de Portugese kranten Record en O Jogo verwachten dat Sporting Lissabon overeind zal blijven in het Philips Stadion en met drie punten zal terugkeren naar Lissabon. De verschillen in te verwerken tegendoelpunten, slechts twee stuks, zijn nogmaals gezegd minimaal te noemen dus opnieuw verbazen we ons over de zeer positieve stemming aan Portugese zijde over een positie resultaat in Eindhoven.

Daar waar PSV afgelopen jaren tegenstanders als Benfica, Rangers FC, Sevilla, Lens, Arsenal en Borussia Dortmund ‘gewoon’ in toom hield en tegelijkertijd baas in eigen huis kon spelen, verwachten we eigenlijk gewoon dat de drie verdiend in Eindhoven zullen blijven.


1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in