Home Nieuws Aan het woord de machtig spelende Ryan Flamingo, die het Philips Stadion...

Aan het woord de machtig spelende Ryan Flamingo, die het Philips Stadion optimaal liet genieten: ‘Vleugje Jaap Stam’

1106
0

Ryan Flamingo zocht na afloop van PSV – Sporting Lissabon zijn familie aan de zijlijn op.

De verdediger oogde kalm, rustig en natuurlijk teleurgesteld want de late gelijkmaker kwam hard aan. De van FC Utrecht overgenomen centrale verdediger annex middenvelder, speelde op het hoogste niveau nog niet als centrale verdediger en werd dus feitelijk door Peter Bosz voor de leeuwen gegooid. Bosz kon er na afloop niet omheen, het geweldige spel van Flamingo.

Zoals gezegd stond Flamingo na afloop voor vak B, waar zijn familie de anderhalf uur daarvoor getuige was geweest van een bijzonder sterke wedstrijd van de relatief onervaren verdediger, die onverschrokken speelde en de zo veel geprijsde diepe spits van Sporting Lissabon kleineerde en volledig uit de wedstrijd speelde.

Het moest en zou PSV worden deze zomer, nadat Earnie Stewart zich namens PSV meldde bij de jonge verdediger en zijn management. Dinsdagavond kwam alles samen en liet Flamingo, na afloop ook toegezongen door de Oosttribune, zien over een enorm potentieel te beschikken op een positie die wellicht nog niet helemaal de zijne was tot op heden. PSV lijkt over een heuse parel in de defensie te beschikken want Flamingo speelde in Turijn ook een meer dan gedegen wedstrijd, zonder noemenswaardige fouten te maken.

Bij Voetbal International bleek men ook lyrisch te zijn over de wedstrijd van Flamingo. Zo zagen Björn van der Doelen en Marco Timmer contouren van Jaap Stam terug in het spel van Flamingo, die de diepe spits van Sporting Lissabon nogmaals gezegd eigenlijk gewoon wist te vernederen.

‘Het was een vleugje Jaap Stam van Ryan Flamingo tegen Sporting Portugal. Hij was meedogenloos’, klinkt het in de podcast Skiete Willy van Voetbal International. In onderstaande video blikt Flamingo terug op de remise tegen Sporting Lissabon.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in