Home Nieuws Is er sprake van een ‘motivatieprobleem’ bij spelers met eerdere vertrekwens? ‘Moeilijk...

Is er sprake van een ‘motivatieprobleem’ bij spelers met eerdere vertrekwens? ‘Moeilijk om te switchen van CL naar Eredivisie’

751
0

Natuurlijk is iedere professionele voetballer buiten eventueel hele bijzondere omstandigheden altijd optimaal gemotiveerd er het beste van te maken.

Clubs waar het wat minder draait worden al snel geassocieerd met een gebrek aan mentaliteit dan wel motivatie maar overall bezien wil iedere sportman, sportvrouw gedurende zijn gehele carriere er het beste uithalen en het hoogst haalbare nastreven. Een mogelijk motivatieprobleem hoeft natuurlijk niet meteen te betekenen dat de motivatie weg is maar dat er bijvoorbeeld vooraf toch wat anders naar een bepaalde wedstrijd gekeken wordt.

Toch waarschuwde Peter Bosz en aanvoerder Luuk de Jong voorafgaand aan dit seizoen dat ‘focus’ wellicht het grootste toverwoord zal gaan zijn naar nieuwe successen en een eventuele nieuwe landstitel. Dat er tot op heden ook veel gesproken wordt over het feit dat PSV met betrekking tot algehele fitheid zichzelf als de grootste tegenstander van dit seizoen kan beschouwen in het opnieuw veroveren van de landstitel dan het concurrentie gaat ondervinden van Feyenoord of Ajax, is inmiddels ook een gegeven worden.

Hoe staat het inmiddels met de focus van de spelersgroep? Rond de transferperikelen van spelers als Olivier Boscagli en Walter Benítez, bleken vele PSV-fans al snel klaar te zijn met de vertrekwensen van beide spelers. Op sociale media klonken al vrij snel de aloude en standaarduitingen als ‘als je niet gemotiveerd bent, vertrek’ of ‘we willen alleen spelers die echt voor PSV willen spelen’.

Peter Bosz maar ook de genoemde hoofdrolspelers zelf verkondigden afgelopen week nog dat de knop omgezet is en de focus om met PSV te presteren weer daar is. Vier dagen na een sterke prestatie tegen Sporting Portugal kwam PSV zaterdag wel degelijk een stuk minder goed voor de dag tegen Sparta Rotterdam. Olivier Boscagli gaf na afloop toe dat het moeilijk is om na een Champions League-wedstrijd weer om te schakelen naar de Eredivisie.

PSV haalt in de competitie wel de punten, maar sprankelt nog niet. Daar ligt een geringe fitheid van de spelersgroep, waar blessures en pijntjes eenvoudig de kop op lijken te steken, waarschijnlijk aan ten grondslag. Zaterdag ontsnapte de ploeg van Peter Bosz toch echt wel het eerste puntenverlies van dit seizoen. ‘Het was een gekke wedstrijd’, zei Boscagli na de 2-1 zege tegen ESPN. ‘We begonnen niet goed, misschien waren we toch nog wat vermoeid van dinsdag. Maar aan het einde van het jaar herinner je alleen de punten. Het is moeilijk om te switchen van de Champions League naar de Eredivisie’, zei Boscagli open en eerlijk.

‘Er zat ook maar een korte tijd tussen de wedstrijden. Het was voor ons moeilijk om in deze wedstrijd te komen, maar het belangrijkste is uiteindelijk de overwinning. Kampioen worden is ons doel en drie punten is drie punten’, aldus de Franse verdediger, die toch weer ouderwets met passes en steekballen strooit.

Luuk de Jong werd ook gevraagd naar het verschil tussen dinsdag en zaterdag. ‘Het is ook gewoon een totaal andere wedstrijd. Sporting wilde koste wat het kost opbouwen, daar kan je dan een plan op maken met het druk zetten. Maar Sparta doet dat niet, die spelen eerder de lange bal en dan krijg je een tweede ballen-strijd. We kwamen er niet overal goed bij, waren ook net te laat met druk zetten. Maar gelukkig draai je het nog om’, aldus Luuk de Jong.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in