Home Nieuws Snoeiharde AD-journalist sluit zich aan in rij criticasters en wijst ook naar...

Snoeiharde AD-journalist sluit zich aan in rij criticasters en wijst ook naar PSV’er: ‘PSV speelde met negen man’

11349
0

Zo ongeveer de meest bekritiseerde PSV’er van allemaal. Sinds de uitwedstrijd op bezoek bij Juventus is de kritiek op Johan Bakayoko niet van de lucht.

Het niet adequaat meeverdedigen bij bijvoorbeeld de 1-0 van Juventus, waarbij gelegenheidsrechtsback Ledezma in de problemen kwam, maakte veel los richting Bakayoko, die volgens velen met een enorme vormdip zou kampen. Dat Bakayoko nog steeds en al maanden achtereen met dubbele dekking te maken krijgt lijken vele criticasters te vergeten maar dat terzijde.

Zondagmorgen liet PSV-commissaris Frank Arnesen zich bij Goedemorgen Eredivisie uit over het spel van Bakayoko. Arnesen vindt het niet vreemd dat het allemaal wat stoever gaat met de Belgische international.

“Hij speelde vorig jaar bijna iedere wedstrijd. Hij heeft zóveel wedstrijden gespeeld. Daarna had je het Europese Kampioenschap. Of je speelt of niet, dat is niet alleen fysiek maar ook mentaal… Dan kom je terug en is er een periode: gaat hij weg? Dat is voor een jonge speler heel moeilijk. Dat moeten we niet onderschatten.”

De vleugelaanvaller kwam zaterdag tegen Sparta bij het begin van de tweede helft in het veld voor Ivan Perišić, die licht geblesseerd geraakte. Peter Bosz oordeelde na afloop dat hij inviel ‘om het team te helpen’. Balverlies van Johan Bakayoko op eigen helft waar dat totaal onnodig was, leidde bijna de gelijkmaker in van Sparta maar buitenspel redde PSV alsnog.

“Dat was zonde, want daarvoor was Johan juist bezig om er iets goeds van te maken”, aldus Frank Arnesen over de ingevallen Bayayoko.

Onder meer Algemeen Dagblad-verslaggever en PSV-wachter Maarten Wijffels was zaterdag minder mild voor Bakayoko. Wijffels was eerder erg hard en cynisch tegelijk over het spel van de jonge Belg. Tijdens de wedstrijd reageerde Wijffels op X met de volgende berichtgevingen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in