Home Nieuws ESPN-analisten vragen om ’tuchtzaak’ PSV en Peter Bosz

ESPN-analisten vragen om ’tuchtzaak’ PSV en Peter Bosz

2037
0

Het begon allemaal nog redelijk vredelievend zaterdagavond na afloop van PSV – Sparta Rotterdam.

PSV trok de overwinning over de eindstreep en er werd even naar Matteo Dams gewezen. De jonge verdediger veroorzaakte immers de overtreding vanuit waar de tweede helft een andere wending kreeg. Peter Bosz verwijt Matteo Dams niets nadat de jonge verdediger rood kreeg tegen Sparta. De 20-jarige verdediger werd volgens Bosz ook niet goed geholpen door zijn teamgenoten.

“Het is jonge jongen en hier moet hij van leren. Hij stond eerst goed, maar later niet meer”, vertelt Bosz onder meer na het gewonnen Eredivisie-duel. Ook wijst Bosz erop dat niet alleen Dams in de fout ging bij de situatie rondom de rode kaart. Later nam het geheel echter een wending toen Bosz de pijlen richtte op Danny Makkelie.

Daar vinden al twee dagen alle analisten, media en journalisten iets van en dus ook de beide analisten Marciano Vink en Kenneth Perez. In de studio van ESPN werd Bosz door beide ESPN-analisten dan ook terecht gewezen. Perez is hard en vraagt zich zelfs af of er een tuchtzaak aanstaande is.

Of de kritiek van Bosz terecht was, kreeg Perez als vraag voorgeschoteld? “Totaal niet. Het sloeg helemaal nergens op wat hij zei”, begint Perez. “Dat zou hetzelfde zijn als wij zouden zeggen dat Bosz er helemaal niks van kan. Dat is natuurlijk ook niet de waarheid. Deze overtreding was geen overtreding, en was absoluut niet penaltywaardig”, vervolgt de Deen, die Makkelie vervolgens de beste scheidsrechter van Nederland noemt.

Ook Vink vindt de uitlatingen van Bosz ‘vreemd’. “Ik denk dat hier een gedeelte frustratie naar voren kwam.” De analist doelt op het verleden tussen Bosz en Makkelie, die Bosz als trainer van onder meer Heracles Almelo en Vitesse onder meer drie keer een rode kaart gaf. “Er zijn een aantal momenten, en ik praat niks goed want hij moet hier niks over zeggen, maar hij ging hierin te ver door om Makkelie zo te bejegenen.”

‘Hier wordt toch wel een tuchtzaak van gemaakt?’
Makkelie gaf zondag aan dat hij het zou waarderen als PSV besluit om Bosz aan te spreken op het interview. Dat lijkt niet te gaan gebeuren, verwacht het Eindhovens Dagblad. Perez denkt dat de situatie misschien toch nog een staartje krijgt. “Hier wordt toch wel een tuchtzaak van gemaakt?”, zegt hij. “Het is gewoon niet handig van hem. Ik snap het wel. Alles gaat lekker, hij voelt zich sterk en gaat daar op die manier mee om, maar kies dan een beter moment uit om je gram te halen. Dit was geen duidelijke overtreding.”


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in